Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Připojení k transformátoru - nová přípojka

Od: seznam odpovědí: 4 změna:

Dobrý den,

poprosím zkušenejší o radu , jak postupovat, když bych chtěl připojit svůj pozemek, zahradu k elektrické sítíti - zřídit nové odběrné místo (pilíř).

Po dotazu na ČEZ mi bylo řečeno, že mě k jejich transformátoru připojí, jen si musím vše zařídit sám (natáhnutí kabelů, zřízení pilíře), že oni jen finálně připojí již položený kabel k jejich transformátoru a zkontrolují to.

Mám možnost vlastního výkopu v polní cestě, kudy by kabel vedl (obecní ecsta, obec mi to povolí, když si to vše okolo vyřídím).

Jak ted postupovat? Potřebuji stavební povolení apod.? Pokud to zadám celé nějaké firmě na klíč, tak to bude asi nad mé fin. možnosti.

Přikládám obrázek. Červené je transformátor, a modře můj pozemek, kde by byl pilíř. Je zde vidět i polní cesta, kde by byl kabel položen. Jedná se o cca 150 metrů.

Děkuji za rady. Pěknou neděli

Připojení k transformátoru - nová přípojka

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

honzajs122
hodnocení

0x

Počítejte minimálně 150 000 ,.

Budete potřebovat věcné břemeno od obce na trasu kabelu, stavební povolení (ohlášení? to přesně nevím), projekt, odbornou firmu na pokládku a zřízení rozvaděče na hranici pozemku, revizi, vyjádření ostatních správců sítí, zda navrovaná trasa nekříží tu vaši, vyjádření majitelů okolních pozemků, geodetické zaměření. Napsal jsem to trochu chaoticky, jak mě to napadlo..

Jo, kromě toho se věcné břemeno taky daní :-D, kdysi, když mi táta daroval zahradu a já mu tam zřídil věcné břemeno, hned nám to berňák zdanil (ne to darování, ale to věcné břemeno) = nehmotný příjem...

Trošku drahý špás...kupte si za 5000 centrálu a hotovo, nebo ostrovní fotovoltaiku

doktpr365*
hodnocení

0x

Spoustu toho najdeš na netu,zadej cena připojení elektřiny a můžeš číst několik dní a jsou tam už na to fóra

modrastrecha.cz/...

svepomoci.cz/...

jabraka*
hodnocení

0x

Nedávno jsem zažádal ČEZ o přípojku na zahradu.Postavil jsem "kapličku"a čekal.Minulý týden mi oznámili,že mám přiveden kabel na místo.Takže určitě jsou různé možnosti této akce.Kromě toho jsme minulý rok pro chalupu požádali o zřízení přípojky.Tam to bylo komplikovanější,musela se zřídit VN přípojka s transformátorem poblíž,a ještě kaplička s rozvaděčem.Vše ČEZ zařídil do roka.My jsme nedělali nic.Jen budeme platit.

JABRAKA

Dejte si přihlášku a budete platit jen desetinu z hlavního jističe.To zn z 25A 2500 kč a přivedou Vám to až na hranici pozemku.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]