Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Neodebrané zboží

Od: jirkajc® odpovědí: 4 změna:

Dobrý den,jsem truhlař a zákazník si u mě objednal nějáké atypické výrobky na dům.Veškerá komunikace proběhla pouze přes meil.kde si zboží objednal a napsal tam svoje Jméno a adresu.Adresa i bydliště je pravdivé ověřil jsem si to na katastru memovitostí.Zálohu jsem nepožadoval.Doplatek při převzetí zboží.Vyzval jsem ho meilem k odběru zboží a telefonicky také,telefon nezvedá a na imeil nereaguje.Je možné ho zažalovat a vymáhat škodu,která mi vznikla? Jak postupovat? žádné sankce v objednávce nejsou uvedeny,pouze to,že by si měl zboží vyzvednout do jednoho měsíce po zhotovení..Je možné něják zjistit jeho IP adresu ze které byl meil posílán?Možné je že si z legrace zboží objednal někdo na jeho jméno? Děkuji

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Zálohu jsem nepožadoval

No - a tady je zakopaný pes. Nezlobte se, ale dělat interiér na zakázku neznámému člověku a nesepsat k tomu ani řádnou smlouvu - no to je jasná poukázka na průšvih. Vždy když jsem podepsal smlouvu následovala záloha - běžně 50%, ale přinejmenším na pokrytí materiálových nákladů. Samozřejmě můžete zkusit zajet přímo za zákazníkem a pokusit se s ním domluvit, pak třeba podat žalobu - ale to bych na Vašem místě zkonzultoval s právníky - mnohdy je boj dostat peníze ze zákazníka ani při řádně sepsané smlouvě, natož v této situaci.

hodnocení

Byla to menší akce za 30 000,- Přesto si myslím,že když někdo zadá objednávku,tak se k něčemu zavazuje,záloha nezáloha. Jsou to lidi kteří mají majetek - dům. Tak si myslím že by to měli prohrát.Nehledě na to ,že by se mělo dát prokázat z jakého PC to bylo odesláno. Uvidíme jak to dopadne.Děkuji za odpovědi

pohanka*
hodnocení

2x

Také se Vám mohl chtít někdo pomstít, nebo to je tah od konkurence s cílem zlikvidovat Vaši firmu.

hodnocení

0x

Nezlobte se na mně ale já nepochopím jak někdo může pro někoho udělat nějakej výrobek jen na základě mejlu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]