Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,jsem truhlař a zákazník si u mě objednal nějáké atypické výrobky na dům.Veškerá komunikace proběhla pouze přes meil.kde si zboží objednal a napsal tam svoje Jméno a adresu.Adresa i bydliště je pravdivé ověřil jsem si to na katastru memovitostí.Zálohu jsem nepožadoval.Doplatek při převzetí zboží.Vyzval jsem ho meilem k odběru zboží a telefonicky také,telefon nezvedá a na imeil nereaguje.Je možné ho zažalovat a vymáhat škodu,která mi vznikla? Jak postupovat? žádné sankce v objednávce nejsou uvedeny,pouze to,že by si měl zboží vyzvednout do jednoho měsíce po zhotovení..Je možné něják zjistit jeho IP adresu ze které byl meil posílán?Možné je že si z legrace zboží objednal někdo na jeho jméno? Děkuji
Zálohu jsem nepožadoval
No - a tady je zakopaný pes. Nezlobte se, ale dělat interiér na zakázku neznámému člověku a nesepsat k tomu ani řádnou smlouvu - no to je jasná poukázka na průšvih. Vždy když jsem podepsal smlouvu následovala záloha - běžně 50%, ale přinejmenším na pokrytí materiálových nákladů. Samozřejmě můžete zkusit zajet přímo za zákazníkem a pokusit se s ním domluvit, pak třeba podat žalobu - ale to bych na Vašem místě zkonzultoval s právníky - mnohdy je boj dostat peníze ze zákazníka ani při řádně sepsané smlouvě, natož v této situaci.
Byla to menší akce za 30 000,- Přesto si myslím,že když někdo zadá objednávku,tak se k něčemu zavazuje,záloha nezáloha. Jsou to lidi kteří mají majetek - dům. Tak si myslím že by to měli prohrát.Nehledě na to ,že by se mělo dát prokázat z jakého PC to bylo odesláno. Uvidíme jak to dopadne.Děkuji za odpovědi
Nezlobte se na mně ale já nepochopím jak někdo může pro někoho udělat nějakej výrobek jen na základě mejlu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.