Nejste přihlášen/a.
Prosíme o pomoc! Již více jak rok nám zatéká do místnosti a nemůžeme zjistit odkud. Voda se shromažďuje na horní špaletě oken, rám okna je plný vody, ta protéká i dolů pod parapet.
Místnost je přistavěná k původnímu domu, a je nad ní vykachličkovaná terasa 10x 15 m, zakončená pozinkovanou římsou. Kompletní řešení od Mapei. První roky - asi 4 bylo všechno ok, pak se zřejmě něco někde stalo a začalo zatékat, postupně se to zhoršovalo a nyní je to už velmi intenzivní (poslední 3 měsíce). Stěna je zateplená a začištěná fasádou, teče zřejmě někde mezi polystyrenem a stěnou a hromadí se to na rámech oken, teče nám i mezi rámem oken a fasádou a teče zvenku po okně.
Vyzkoušeli jsme všechny možnosti, které jsme vydedukovali, nebo našli, opravili vypadanou spárovačku - pod kterou je ale Mapei beton, který nepropouští, vyměnili kompletně napojení římsy a první řady kachliček nad okapem, zatmelili vlásečnicové praskliny ve spojích u římsy... Vždycky to na chvíli pomohlo a pak začalo zatékat znovu a intenzivněji.
Existuje nějaká metoda, která by dokázala na terase zjistit, kde je původní příčina zatékání - kde je tam vada? Něco jako termokamera a pod.? Metody pokus omyl nikam nevedly a teď už to je velmi akutní. Existují nějaké firmy, které by to vědecky vybádaly? Díky
zoufalý,
kdo hledal kudy tam zatéká, píšete, že jen při dešti, takže to MUSÍ být jedině tam kam prší, což bude na střeše.
Pokud jste to nenašli při prohlížení, tak zde z jedné fotky to my zde určitě nenajdeme. musíte zvát na místo, ty, co dělají balkony, páč se obávám, že bez demontáže kachliček to asi nepůjde, nebo položit geotextílii, na to folii Fatrafol 810(či lepší)
Dobrý den. Netušíme, jak je postaven dům. Hlavně nevíme, jak je provedena izolace terasy. Chybička mohla být při pokládce a během let se závada projevila až teď - např. díky ledu ve škvírce...
Najděte si nejbližší firmu k vašemu bydlišti - firmy.cz/...
Firma musí projít komplet izolaci na místě a zjistit možnosti.
Já nechával u tchýně izolovat terasu před cca 8mi lety - do dnešního dne je vše ok. izolacesalsa.cz/... - jen řemeslníci jsou prostě řemeslníci a byť s praxí, nemají moc estetické cítění, takže tam je sem tam kousek nelogicky položen.. chtěli to dodělat bez zbytků, takže poslední plát látali z těch kousků
A já z foto vidím jasnou věc - je nutné přizvat firmu na opravu - nejlépe tu, co izolaci dělala. Pokud děláte izolaci střechy, přes zákonné lhůty nemůžete čekat, že bude mít životnost jen 2 roky !
Zkuste se mrknout do smlouvy o díle - na střechy bývá až 30ti letá záruka!
Abychom se vyhnuli vrtání do "voděodolné" terasy, máme zábradlí přichyceno k venkovní stěně domu přes chemické kotvy. Toto bylo děláno před zateplením, tzn. že ocelový čtverhranný profil zábradlí, přichycený chemickou kotvou do zdi (věnce) byl následně obložen polystyrénem. Zvažovaly jsem i tuto možnost, že by mohlo "zatékat" kolem těchto profilů, ale na pohled vypadá okolí ocelových profilů vystupujících ze zateplení (polystyrén + fasáda) neporušeno. Přiznávám se, že k této variantě mi nesedí ani množství vody, které vytéká mezi horním rámem okna a vodorovnou špaletou. I když na druhou stranu, nenašli jsme na terase nic, čím se tam takové množství vody může dostat... Množství vody je evidentně závislé na dešti
Vitřní špalety - tedy v místnosti jsou úplně mokré, mezi rámem okna a stěnou jak nahoře tak už i dole je po zatlačení voda. Připojuji foto z venku
Přesně tohle jsem řešila a byla z toho hodně nešťastná. Lezla jsem postřeše málem s lupou a nic jsem nenašla a když byl prudký déšť, teklo mi rovnou ze stropu v kuchyni tak, že jsem tam musela dávat kyblík. Už jsem se rozhodla, že nechám celou střechu nad kuchyní a verandou kolem dokola předělat. A když jsem to měřila, abych věděla kolik budu potřebovat balíků té Ipy, tak jsem najednou našla takovou malou dírku, fakt snad dva centimetry čtvereční a úplně jinde, než bych očekávala. Protože už nebylo co ztratit, opravila jsem to pečlivě, i když jsem nevěřila, že by tohle mohla být příčina. A byla. Od té doby ani kapka a může lejt jak z konve. Škvírka může být malá a úplně jinde, než by člověk logicky předpokládal. Voda si cestu najde.
Ahoj. Tohle skryté putování vody konstrukcemi je docela častá závada. A jak to tu popisují kolegové nade mnou, je nutné, si důkladně prohlédnout všechny části střechy, nebo ploch, kam může pršet. Nebo voda od někud přitéct. Jestli to byla zakázka od někoho, mělo by to být součástí reklamace. Někdy je lepší si to najít sám a opravit to drobnou úpravou. Když to pomůže. Prohlédni si tu římsu. Může to téct v místě, které není na pohled vidět. Řešil jsem něco podobného. Ahoj.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.