Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
v posledním kvartálu jsme naměrili o 20 kubíků zvýšenou spotřebu vody. Při kontrole vodoměru jsme zjistili, že i bez zapnuté vody se neustále pomalu točí stříbrné kolečko. Je to normální stav? Vypadá to přesně jak na tomto videu
S pozdravem a díky předem Za rady TK
Jestli máte bojler na ohřev TUV je to špatný pojišťovací ventil. Další možností je protékající WC.
Kolísání vody v řadu lze odstranit zpětnou klapkou za vodoměr (to není případ na videu).
Zdravím, toto dělají nekvalitní či opatřebené pákové baterie. Voda v nich koluje a měřidlo počítá.
Před pár dny jsem objevila totéž. Kolečko se mírně točilo, ale nikde nic nekapalo, neprotékalo, nikde na zdi nebyla mokrá skvrna. Vysledovala jsem, že za hodinu to navíc natočí asi tři litry, tedy za den něco přes 70 litrů vody. Instalatér konstatoval, že je to poměrně běžná závada. Za vodoměr něco namontoval. Zpětnou klapku? Zpětný ventil? Omlouvám se, zapomněla jsem ta slova, ale v každém případě se už kolečko neprotáčí.
Objevil ještě jednu hodně rezavou trubku, vyměnil, cena za vše 850 Kč.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.