Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Srovnání štítové zdi

Od: honza36 odpovědí: 5 změna:

Zdravím, na půdě dělám podkrovní místnost a potřebuji dorovnat štítovou zeď, kde spodek je místama 45 plná cihla, kolem zazděných trámů je to na 30ku a zbytek je jen 15ka plná cihla. Dva šáry jsem jel 15 kou ytongem, abych dorovnal na původní zdivo a dál plánuju jet 10kou ytongem a mezeru vyplnit 20kou vatou. Bude to dělat problem při skladbě zdiva směrem ven Ytong 10cm-vata 20cm-plná cihla 15cm. Nebo nechat jenom vzduchovou mezeru, nebo vyzdít bez jakékoliv mezery, což bude hodně vyřezávání z důvodu obezděných trámů a krajních krokví.

Díky za rady a názory.

Honza

Srovnání štítové zdi
Srovnání štítové zdi #2

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Honzo, všechny možnosti jsou vhodné, když si je zdůvodníte.

Já jsem šel jinou cestou,. lehčí a levnější. Předstěnou z SDK.

Proč vy dáváte těžký a silný Ytong? Pak stejně dáte vatu do prohlubní. Stejně musíte zateplit obvodové stěny.

honza36
hodnocení

ytong jsem použil na jedné straně domu, jelikož jsem dělal i otvor na okna. Teď potřebuji dorovnat druhou stranu která sousedí s půdou sousedů. Jelikož i příčky jedu ytongem tak jsem použil i sem:) Určitě by to šlo i ze sadroše, ale už jsem začal.

humbucker*
hodnocení

0x

Ahoj. A ty zazděný trámy, ty tam budou trávit své stáří v jakém stavu? Máš to nějak pod kontrolou?

honza36

Trámy jsem ošetřil Lignofixem proti škůdcům, byly trochu napadené, ale co to udělá ve zdi nevím. Budou se nějak rosit, plesnivět? Snad někdo poradí.

honza36
hodnocení

Jestliže difuzní odpor ytongu je 7 a plné cihly 9 tak to se do té vaty asi bude dostávat vzduch a kondenzvat? To asi není dobrý nápad dávat vatu mezi zdivo.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]