Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Udělal jsem stroj na cukrovou vatu

Od: klaban* odpovědí: 4 změna:

Ahoj dneska jsem udělal stroj na cukrovou vatu. Akorát to nemám zatím vyřešené s ohřevem.Mám tam málo místa tak tam horkovzduškou ženu z vrchu horký vzduch. Je to nic moc, páč to fouká a rozfouká mi to cukr. Potřeboval bych tu horkovzdušku aby jen hřála a nefoukala ale to nevím jak udělat.

Zkusil jsem to roztočit, zahřát a po chvilce lezla vata. Mám tam obyč krupici a dělá to takové hrubší vlákna. Zajímalo by mě, jestli na poutích používají nějaký spešl cukr.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Místo horkovzdučné pistole můžete použít bp hořák a bude to mít lepčí výsledky.

Případně můžete mezi "misku" ve které je cukr a motor umístit topnou spirálu třeba z rychlovarné konvice, nebo něčeho podobného.

Hrubší vlákno Vám z toho leze, protože máte malou teplotu, nebo velké dirky. Na poutích se také používá normální cukr, pouze smíchaný s potravinářskou barvou

klaban*
hodnocení

Děkuji moc za informace, pomůže mi to ke zlepšení stroje. Díry jsem dělal ve třech řadách dvojkou vrtákem. Tu teplotu holt nijak neumím ovlivnit. Ten hořák si seženu. Akorát motor tam mám od vysavače a netuším kolik to má otáček, jestli to třeba není málo.

Ještě by mě zajímalo kde přesně to nahřívat, jestli je lepší zespodu nebo zboku či shora..

doplněno 08.02.15 18:09:

ještě mě tak napadlo, jestli by třeba pod tu plechovku, kde je cukr nešla namontovat nějaká plynová stolička, jako je u sporáku aby to tu plešku ze spodu ohřívalo...to mě jen tak napadlo

komediant
hodnocení

0x
klaban*
hodnocení

Jo to je sice hezký, ale koupit si hotový stroj není umění. To člověka pak netěší.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]