Nejste přihlášen/a.
Zdravím,
jakou mi doporučíte sací hadici k odsávání pilin od ručního nářadí?
Doteď jsem používal "husí krk" a už ho mám pokrk jakmile se odpojí od nářadí, tak začne strašně pískat a tak tedy hledám náhradu.
Mělo by to být něco rozumně ohebného, lehkého, levného a délka kolem 5-7 metrů.
Originál vysavačové hadice jsem našel pouze za strašné peníze.
Dneska jsem právě koukal na podobnou v baumaxu... neměla kovovou spirálu ale umělou a měli skladem jen malý průměr 1" a mi přišla hodně tvrdá. Nevím jestli to bylo PUR nebo PVC.
Jinak v popisu píšou že se musí dbát na správný směr proudění vzduchu... zkusím schválně ten můj "husí krk" otočit jestli náhodou nepřestane pískat.
V Baumaxu bude taková hadice jistě dražší, nehledě k tomu, že jsem Vám do linku záměrně dal flexibilní hadici používanou k odsávání pohyblivých strojů. Ten směr proudění - no nevím, dřevoobráběcí stroje řeším profesně, takže o odstávání leccos vím, mnoho jsem jich realizoval, ale NIKDY jsem neřešil, jestli bude vzduch proudit tím, či oním směrem. Ani jsem se nikdy nesetkal s hadicí, která by měla nějak specifikovaný směr proudění.
Husí krk píská, protože nemá na sobě závity, ale je složený z jednotlivých prstenců. Nedojde tedy ke klasickému víření vzduchu ve spirále, ale vzduch dělá blbosti na každém vroubku. Když hledám někde konec husího krku, tak právě pískací vlastnosti používám k jeho nálezu. Směr tam určitě nehraje roli.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.