Nejste přihlášen/a.
Dobrý večer,
chtěla jsem se zeptat jestli někdo neví zda bílý nábytek z dřevotřísky časem zežloutne? Chtěla bych si vymalovat pokojíček na růžovo a koupit bílý nábytek - skřín, pc stůl, police, kosmetický stoleček.. ale mám obavy aby se bílá barva časem nežloutla..
Předem moc děkuji za odpovědi, Lucka
Bílý nábytek mám(klasika ikea.-))a je v poho už několik let.Ony ty materiály budou stejné i z jiných prodejen.Spíš mě překvapila bíla syntetika,natírali jsme vloni futra na bílo.Ve všech pokojích v poho,ale v koupelně a záchodu už jsou nažloutle.Stejně tak i dveře.Jestli to způsobuje ta občasná vlhkost,nevím...ale nábytek i v koupelně je pořád krásně bílý.Žádný strach...a úchytky jsou plastové-jen vypadají kovově matné.Takže ani z nich fleky nejsou,ale jak už se psalo výše-pravidelná údržba je základ a to u všeho nábytku aby byl dlouho krásný.
Dnes už jsou použity takové materiály, že nezežloutnou. Sama nějaké bílé skříňky mám a když je potřeba, vezmu na ně tekutý universal, občas tekutý Cif. Jsou bílé stále. Ten Cif nebo nějaký univerzal, čas od času je potřeba, protože při sebepečlivějším utírání prachu bílá zašedne. Univerzal nebo Cif a bílá je zase bílou. Nezežloutla. Uvědomuji si, že já mám skříňky bez dveří. Jak bude bílá vypadat kolem kování a úchytek, to si netroufnu odhadnout. Ale stejně, bílý dětský pokojíček nebude navěky. A pokud bude, jistě bílý zůstane.
Dobrý den, on nezežloutne - ale, ušpiní se. Udělá se na něm viditelná vrstvička z prachu, kouře z cigaret a páry z kuchyně. Utírání prachu nepomůže, tak budete umývat "jako divá".
Na bílém je vše hned vidět, i když nalétavý prach zase spíše na tmavém. Zdravím!
doplněno 06.04.15 11:25:Nemusí to být jen pára, ale je to směs prachu a vzdušné vlhkosti (vydechovaný vzduch).
Ale, měl jsem bílý nábytek léta, protože je hezký - jen ta údržba, no.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.