Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
nastěhoval jsem se do nového baráku a el. proud tu všude funguje dobře, nic nepada a jističe drži jen ve sklepě je jen jedna zasuvka na 220V a vedle vykukujou kabely na 380V Potřeboval jsem si tam udělat malou dílnu ale bez el. proude na 220 to nejde tak jsem zkusil zapojit vva kabely na tu zasuvku 220V a funguje to jenže jen občas a pak mi došlo že tech 380V co čouha ze zdi je napojeno na sniženou sazbu vždy jak skonči tak mi tam nejde elektrika.
Nikde okolo jsem nenašel krabici na zasuvku jen na světlo takže bych potřeboval poradit jak odpojim v jističích těch 380V a kam to přepojim na 220V kdž nevím který kabely to jsou je jich tam moc ) Poslal bych foto skřině ale to asi stejně nepomuze vzhledem k tomu kolik tam toho vede. Děkuji za odpověd Martin
nejen že to bude přes stykač, ale bude to mít i 3f jistič...takže cesta by měla být : 3f jistič - stykač-a tvůj kabel..
3f jistic to je ten vpravo na prvnim obrazku pokud to chapu dobre ze? ale prijdou mi tam moc slabe draty a hlavne podle byrvy mi nesedi. ale na tom druhem ano ale to je jen normalni jistic ne?
vlevo je asi hlavní 3f jistič 25A a vpravo je 3f jistič 10A az něj vedou vodiče na stykač. Průřez stačí 2,5mm2. ze stykače pak vede ten kabel co je na něm napětí jen občas...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.