Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Snížená sazba a zapojení

Od: hafron* odpovědí: 7 změna:

Dobrý den,

nastěhoval jsem se do nového baráku a el. proud tu všude funguje dobře, nic nepada a jističe drži jen ve sklepě je jen jedna zasuvka na 220V a vedle vykukujou kabely na 380V Potřeboval jsem si tam udělat malou dílnu ale bez el. proude na 220 to nejde tak jsem zkusil zapojit vva kabely na tu zasuvku 220V a funguje to jenže jen občas a pak mi došlo že tech 380V co čouha ze zdi je napojeno na sniženou sazbu :( vždy jak skonči tak mi tam nejde elektrika.

Nikde okolo jsem nenašel krabici na zasuvku jen na světlo takže bych potřeboval poradit jak odpojim v jističích těch 380V a kam to přepojim na 220V kdž nevím který kabely to jsou je jich tam moc :)) Poslal bych foto skřině ale to asi stejně nepomuze vzhledem k tomu kolik tam toho vede. Děkuji za odpověd Martin

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

111®
hodnocení

2x

nejen že to bude přes stykač, ale bude to mít i 3f jistič...takže cesta by měla být : 3f jistič - stykač-a tvůj kabel..

hodnocení

1x

Jde to poznat bude zapojeno přes stykač.Jestli to nepoznáš tak raději zavolat elektrikáře:)

doplněno 08.02.15 09:45:

V pravo na 1 obrázku je stykač.

doktpr365*
hodnocení

1x

Proč to nenatáhneš z ty zásuvky co tam je? Ty kabely co koukají ze zdi budou připojeny přez stykač. Těžko radit takhle na dálku,to se musí proměřit.Nejlepší říci někomu kdo tomu rozumí a má na to oprávnění.

hafron*
hodnocení

3f jistič to je

hafron*
07.02.15 17:46
hodnocení

Snížená sazba a zapojení
Snížená sazba a zapojení #2
Snížená sazba a zapojení #3

hafron*
hodnocení

3f jistic to je ten vpravo na prvnim obrazku pokud to chapu dobre ze? ale prijdou mi tam moc slabe draty a hlavne podle byrvy mi nesedi. ale na tom druhem ano ale to je jen normalni jistic ne?

111®

vlevo je asi hlavní 3f jistič 25A a vpravo je 3f jistič 10A az něj vedou vodiče na stykač. Průřez stačí 2,5mm2. ze stykače pak vede ten kabel co je na něm napětí jen občas...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma jak zapojit světlo

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]