Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Předčasný duchod

Od: risa756 odpovědí: 8 změna:

Dobrý den. V dubnu mi bude 60let. Práci nemužu sehnat tak chci jít do přečasného duchodo. Na OSSZ mi řekli že od dubna mužu již pobírat duchod a taky mi již vypočítali částku.Těd v unoru vyplním žádost a podám.Chci se zeptat po ruzném schvalování a jiném v kterém měsíci mi bude vyplacen první duchod.Děkuji

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

111®
hodnocení

1x

když podáš v únoru, mohlo by ti to do dubna vyjít, ale nejpozději 3 měsíce od podání. případné zdržení proplatí zpětně...udělej si jasno kam to chceš posílat, jestli na účet, nebo na to budeš každej měsíc čekat doma...

mkat*
hodnocení

0x

Ale ty nemôžeš podávať žiadosť do dôchodku skôr ako dovršiš 60 rokov.Čiže ty môžeš podať žiadosť ,len v apríli.Potom by ti to mali schváliť do 60 dní dní.Dôchodok potom dostaneš zo spätnov platnosťov od apríla.Aspoňto takto beží u nás.Ak budeš mať všetky papiere v poriadku budeš to mať vybavené aj skôr.Ja som bol požiadať o predčasný dôchodok v novembry a začiatkom decembra som už dostal aj peniažky.Určite bude najlepšie ked pôjdeš na svoj úrad a tam sa z pracovníčkov dohodneš -aké papiere máš doniesť a kedy máš prísť.

111®

ale to víš že může, jak jinak by jsi chtěl získat "Předčasný důchod"? :)

hodnocení

0x

jen tak pro uplnost spočítali vám o kolik vám poníží duchod o tuto částku jej nikdy nezvednou,odhaduji to min o 2tis,což je znát,

hodnocení

0x

Pokud to jen trochu jde, předčasnému důchodu se vyhněte obloukem! Jinak Vás to bude stát hodně peněz a nikdy je už nedostanete!

mkat*
hodnocení

0x

Za každých začatých 30 dni pol percenta z dôchodku.Čiže 12.5%.

Prosím vás,proč píšete takové hlouposti?Když nevíte,tak neraďte.Kde jste přišel na ta čísla...Za každých začatých 30 dni pol percenta z dôchodku.Čiže 12.5%...?

doplněno 13.03.15 00:22:

Tady to máte vypsané na důchodové kalkulačce mpsv.cz/...

Treba si uvedomiť,že sa tu pokladajú otázky väčšinou z ČR a preto majú aj iné zákony.Im sa to kráti inak ako v SR.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]