Nejste přihlášen/a.
Dobrý den. V dubnu mi bude 60let. Práci nemužu sehnat tak chci jít do přečasného duchodo. Na OSSZ mi řekli že od dubna mužu již pobírat duchod a taky mi již vypočítali částku.Těd v unoru vyplním žádost a podám.Chci se zeptat po ruzném schvalování a jiném v kterém měsíci mi bude vyplacen první duchod.Děkuji
když podáš v únoru, mohlo by ti to do dubna vyjít, ale nejpozději 3 měsíce od podání. případné zdržení proplatí zpětně...udělej si jasno kam to chceš posílat, jestli na účet, nebo na to budeš každej měsíc čekat doma...
Ale ty nemôžeš podávať žiadosť do dôchodku skôr ako dovršiš 60 rokov.Čiže ty môžeš podať žiadosť ,len v apríli.Potom by ti to mali schváliť do 60 dní dní.Dôchodok potom dostaneš zo spätnov platnosťov od apríla.Aspoňto takto beží u nás.Ak budeš mať všetky papiere v poriadku budeš to mať vybavené aj skôr.Ja som bol požiadať o predčasný dôchodok v novembry a začiatkom decembra som už dostal aj peniažky.Určite bude najlepšie ked pôjdeš na svoj úrad a tam sa z pracovníčkov dohodneš -aké papiere máš doniesť a kedy máš prísť.
Prosím vás,proč píšete takové hlouposti?Když nevíte,tak neraďte.Kde jste přišel na ta čísla...Za každých začatých 30 dni pol percenta z dôchodku.Čiže 12.5%...?
doplněno 13.03.15 00:22:Tady to máte vypsané na důchodové kalkulačce mpsv.cz/...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.