Nejste přihlášen/a.
Stavěl jsem si již nějaké komíny, vždy spíše vlastním citem a odhadem. Pochopitelně jsem si vždy přečetl spousty různých diskusí. Z mého pohledu nejhorší komín byl stavěn pod vedením starého zedníka, i když funguje, dnes bych stavěl malounko jinak.
Můj soukromý názor na ceske-kominy je, že se stavebníci od cesky-komin se nedá moc zkazit. Kdysi jsem přemýšlel nad komínem Schiedel, dokonce jsem si tehdy stahnul nějaký jejich kalkulátor do PC. Bylo to ale tak příšerně drahé, že jsem neuvažoval ani náhodou. Je to takový Zepter mezi komíny a prodejci mají velmi slušnou marži, tak to vehemmentně nabízí.
Nyní plánují další komin ke kotli a ten budu stavět z šamotových vložek které zakoupím ve stavebním bazaru. Berou je od výrobce a jsem si jist, že to nějakou generaci vydrží. "Obal" si postavím sám, zvažuji dokonce tenkostěnou betonovou skořepinu. Vnitřní izolaci ještě zvažuji. Jedna z možnosti je zásyp perlitem, takto jsem kdysi velmi dávno dělal jeden komin a fungovalo výborně.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.