Nejste přihlášen/a.
Poradte dobri lide jak omezit prach, hlavne takove ty miniaturni vlakna co spolehlive ucpou vsechny chladice. Nejaky filtr, natery nebo neco jineho?
Možností je spousta... častý úklid, čistička vzduchu, větrat rekuperační jednotkou, omezit v domě koberce a ostatní textil, atd..
Mám dobré zkušenosti s Ionic-CARE Triton X6, sice není to nic levného ale nemusí se do ní kupovat filtry, jen se jednou za pár dní omyje.
Nebo pokud chcete bezúdržbovou, tak něco s hodně velkou filtrační plochou. Tam ale narazíte na drahé náhradní filtry a hluk jednotky.
Jsou dvě možnosti:
a) hladké povrchy, například PVC jako v nemocnici, kde se několikrát denně podlahy stírají vlhkým procesem a pravidelně i všechny ostatní povrchy, nábytek apod.
b) koberce, do kterých se všechen polétavý prach usadí a které se pravidelně vysávají. Podobně jako prachové filtry, které jsou k zachytávání prachu určené, V autě, v počítači, v odsávání par v koupelnách a záchodech v bytových jádrech, atd.
Prostě prach je a bude a záleží na tom, jak bezprašné prostředí potřebujete a v jakém prostředí nebo technickém zařízení.
Mi se podařilo, zase , vyprat papírový kapesník. Nad vanou jsem kus po kuse vytřepala a prádlo usušila. Pro jistotu jsem znovu všechno suché prádlo vyklepala nad vanou. A zděsila jsem se, co jsem ze suchého prádla vyklepapa prachu, vlákýnek a miniaturních šmrdolců. Ani kousek papírového kapesníku, ale hromadu šurvajzu. Kdo neviděl, neuvěří!
Bylo to barevné prádlo, flanelka, kalhoty šustky, bavlněná trička a ponožky. Ještě teď jsem z toho množství prachu ve vaně, celá rozhozená. Tak si říkám, že jsem našla původ toho množství prachu. Příště dám v pračce program, ale zrychlený. Myslím si, že na to, že prádlo není špinavé, ale jen ufúlané, pračka pere zbytečně dlouho a z toho že je ten prach. Jistě to ale nevím. Vyzkouším.
Schválně, vyklepejte usušené prádlo nad vanou. Zjistíme, jestli to mám jen já. Z toho oblečení není nic dost staré, aby se rozpadalo!
Jooo, sušička! To je sen! O té si mohu nechat jen zdát! Tu bychom chtěli všichni a taky nějakou slevu na proud.
A jaké chladiče vám prach ucpává?
doplněno 05.02.15 20:15:Aha.Děkuji za vysvětlení!Mám ale ten dojem,že s tím nic moc nesvedete,jen zbytečně utratíte peníze!
Ještě za jak dlouhou dobu je nutné toto vyčistit?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.