Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Samonivelační laser

Od: davidd* odpovědí: 5 změna:

Dobrý den,

mohli byste mi, někdo poradit jaký samonivelační laser si koupit? Jelikož budu stavět dům, určitě ho využiju, jen nevím, který vybrat. Zda bude dostačovat křížový nebo je lepší rotační (ten je i dost drahý, takže ten bych asi nekupoval)?

Laser budu využívat nejen pro založení základů, základové desky a zdiva, ale také na ostatní práce, kde je důležité mít rovinu.

Také nevím jak přesně to funguje. Když bych si koupil křížový laser a postavil ho do středu místnosti na stativ, dokážu s ním v celé místnosti vytvořit jednu výšku tak jak to je možné s rotačním, aniž bych musel stativ dávat do roviny?

Děkuji.

David

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Osobně mám křížový 5ti liniový samonivelační laser a nedám na něj dopustit. Hodně podobný tomutoale mě stál předloni celkem 1800,-

Rotační má výhodu ve větším dosahu a tím to končí. Hlavní využití je tedy pro venvkovní terénní pravy.

Kdežto u křížového uděláte horizontální i vertikální risku a celkově má mnohem lepší využití pro stavbu.

doplněno 04.02.15 21:37:

Jinak ještě k té rovině o kolo celé místnosti.

Ten můj 5ti liniový má svojí točnu, takže ho postavíte doprostřed trochu srovnáte na nožičkách a samonivelace udělá zbytek. no a pak si ho dle potřeby otáčíte na té jeho točně anižbyste rozhodil rovinu. Takže není problém

Jinak existují i 8mi liniové lasery a ten to dokáže bez pootáčení

Samonivelační laser
Samonivelační laser #2

ronyx*
hodnocení

0x

Zdravím,
po zkušenostech si troufnu trvdit, že co člověk, to názor. Někdo nedá dopustit na křížový, někdo na rotační laser. Takže bych doporučil (pokud tu možnost máte), než si nějaký koupíte, tak si vypůjčit jeden i druhý typ, zkusit s ním něco udělat a pak teprve se rozhodnout, co si koupíte. Další je jít po prodjnách a nechat si různé přístroje ukázat. Taky k nezaplacení.
Měl jsem možnost si vypůjčit křížový, dělal jsem s ním obklady. Byl výborný, ale místa bylo málo, takže se mi se stativem docela pletl. Nakonec jsem to vyřešil takovou nouzovkou - koupil jsem malý křížový laser, ale bez stativu. Díky svěrnému upnutí jsem ho uchytil na svisle postavený žebřík v rohu místnosti, seřídil a paráda - práci odvedl taky.
Ale pro větší akce to chce pořádný laser. Takže na stavbu domu bych pořídil už asi ten rotační - má celkově univerzálnější použití (dovnitř i ven). Beru to tak, že jsou věci, na kterých se šetřit moc nevyplácí - než se pak místo práce peklovat s hračkou, tak to raději dát víc peněz a práce je pak radost. Kromě toho - chleba to nežere a při slušném zacházení vás ten laser musí přežít.
Jinak - pokud si chcete počíst - pěkná diskuse na téma laserů (křížový nebo rotační) je tady

hodnocení

0x

Já mám doma tento:

SKIL LL0516

má stativ, vodorovný i svislý laser a měření pravých úhlů, taky funkci sklonu...,

lituju, že jsem něco takového neměl dřív, pořídil jsem si ho až loni na obkládání koupelny

davidd*
hodnocení

Děkuji za informace.

A můžete mi někdo doporučit nějaký laser okolo 6000 Kč? Nejlépe na základě vlastních zkušeností. Jde mi hodně o přesnost a o to, aby byla dobrá viditelnost laseru (min. 15 m) i venku.

Děkuji

- jakýkoli laser bude venku na slunečním světle špatně viditelný. takže pak je varianta doplnit ho o digitální přijímač a tím se dosah řádově zvětší.

- přesnost mnou odkazovaného 5ti liniového je +-1mm/5m a cena je 2500,-

- na větší vzdálenost nebudete ani tak bojovat s přesností laseru, jako stím že čím je čára dál, tím je méně zaostřená. takže na začátku má třeba 1mm a na 10m je 3mm.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]