Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Dakon BEA-24 - tlak vystoupal na maximum

Od: rz* odpovědí: 11 změna:

Dobrý večer,
po sprchování mi najednou vystoupal tlak na maximum a z červeného pojistného ventilu na 3 bary začala téct voda. Vypnul jsem kotel, zastavil přívod vody a vypustil veškerou vodu přes tento ventil až klesl tlak na 0.
Zkontroloval jsem tlak v expanzní nádobě a byl 1,4 baru. Jakmile jsem otevřel přívod vody, začal tlak stoupat. Nechal jsem to jenom po 2 bary a pak raději zastavil. Může mi někdo poradit co se děje? Kotel byl nainstalován ještě za předchozího majitele RD. Před třemi lety byl měněn zásobník TUV, protože to vevnitř bylo prorezlé. Topíme standardně na 20-22 C (teda topili)
Děkuji za odpovědi

Dakon BEA-24 - tlak vystoupal na maximum
Dakon BEA-24 - tlak vystoupal na maximum #2
Dakon BEA-24 - tlak vystoupal na maximum #3

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Pravdepodobne sa vám dostava tlaková voda do vykurovacieho okruhu a podľa schemy na tento kotol to vyzerá na ten vymenník,ak vám po pustení stupol tlak znovu a kotol nešiel a nemá automatické dopúšťanie vody.

doplněno 04.02.15 21:26:

Ak je to vymennikom,tak zastavte prívod a vývod a kotol by sa na vytápanie dal používať do opravy,no bez teplej vody na umývanie.

rz*
hodnocení

výměník byl právě měněn před třemy lety. Žeby tak rychle odešel?

doplněno 04.02.15 21:46:

Takže alespoň jede topení. Nerad bych manželku a dceru ráno vylamoval z ledu :)

Díky moc

doktpr365*
hodnocení

0x

Není povolené to kolečko čím se napouští voda do kotle do systému. Je to to bílé dole.

dakonbea

To je nápad. I kdyby bylo tak aspoň na fotce je zavřen kulový ventil na přívodu. Teda pokud je páka správně osazena.

rz*
hodnocení

tu páku na přívod jsem musel zavřít, protože začal ten tlak stoupat. Vím, že by neměl ale stoupá

rz*
hodnocení

ne to bílé kolečko není povoleno. to bylo první co jsem zkontroloval

hodnocení

0x

Čo som pozeral na nete chému toho kotla,tak ak nemá automatické dopúšťanie vody do topného okruhu a kotol je vypnutý,tak inú poruchu ako ten vymenník tam nevidím.Vo vnútri pravdepodobne prehrdzavela topná trubka.

rz*
hodnocení

to se právě stalo před tremi lety. Spirála prorezavěla a vyměnilo se to komplet + hořčíková elektroda. To mám sakra tak agresivní vodu?

Ak bude ten had prehrzavetý zase,doporučil by som ho dať spraviť z nerezu.

dakonbea
hodnocení

0x

Mám tentýž. Dle popisu je kotel starý, ale byl vyměněn zásobník TUV. Předpokládám, že včetně topného hada. Pokud by tento byl poškozen, tak se voda z vodovodního řádu dostala do topného okruhu.

Další možnost, že kotel byl přetopen a nevypnul kotlový termostat.

Mně odešla zapalovací jednotka. Zapalovala a nedala jiskru. Servisák přijel, neměl díl, řekl si o 3000, že zajede do blízkého skladu. Za práci a dopravu 500. I s cestou něco málo přes hodinu. Chválil jsem ho jak byl levný, do té doby než jsem zjistil, že ta jednotka stála 1200.

Kde jsou ti poctiví živnostníci. Dnes si říkají podnikatelé. Fakturu nedal, takže ještě okrad Kalouska.

A když příště kotel přestal topit a zjistil jsem, že na vině je tlakový spínač který spínal až na 2 bary místo deklarovaných 0,8 bylo jednoduché díl za 120 Kč vyměnit.

rz*
hodnocení

Jsem spíše přes počítače, takže moc nechápu. Co má za následek přetopení a nevypnutí kotlového termostatu? Může to mít vliv na tuhle poruchu?

Uvažuji jestli to má vůbec cenu do toho investovat. Ale bude nový kotel pasovat ať netrvá výměna několik dnů? Nemá každý výrobce jinak provedené vývod?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma tlak v expanzní nádobě

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]