Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Stojan nebo něco jiného

Od: pandacrazy* odpovědí: 9 změna:

Zdravím všechny, chci se zeptat jestli tady někdo z vás zná nebo má doma klasický stojan na malování křídou nebo jinou plochu. Moje děti chtějí nalepovací tabuli ale já váhám. Trochu se bojím že se bude odlepovat a k tomu i že se bude blbě čistit. Moje děti ji chcou už od Vánoc protože ji viděli někde na návštěvě. Je to vůbec praktické, lepit tabuli na stěnu?

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

tabuli sice už nemáme, ale ten prach z křídy...odlepování se nebojím, pokud je to kvalitní výrobek, ale počítejta s prachem...nebyla by lepší plocha - tabule - se svitkem papíru, který by se po "vymalování"jen protočil o kus dál...a případně pokreslený odtrhl?...

doplněno 04.02.15 15:16:

jsou k mání takové

tchibo.cz/...

ale i mnoho jiných

hodnocení

0x

Křídu bych si do pokoje rozmyslel, je z toho prach a svinstvo. Moji kluci měli na kreslení roli papíru, když je člověk šikovný, tak vymyslí i jak ji namontovat na stěnu.

ikea.com/...

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, pokud bych měl obavu, že se něco bude odlepovat, tak bych to na tu zeď přidělal pevně - vruty. Ale, křída opravdu práší (proto je ve školách i hadr a houba). Zdravím!

2kedar*
hodnocení

0x

Zdravím.! Pro dceru jsem vyrobil tabuli s 10mm překližky na podobném stojanu, jako mají malíři. Výhoda byla, že si to celé mohla odnést do jiného pokoje, nebo i ven na zahradu. Dole měla tabule odkádací plochu (cca 10.Cm) na křídy

a navíc to mělo tu výhodu, že na ni padal prach ze kříd a dal se jednoduše setřít. Natřel jsem to klasickou matnou tabulovkou. Tabuli jsem měl k rámu připevněnou na "zacvaknutí" do pouzder, tak se dala jednoduše sundat a třeba zvlášť opláchnout.

Teď už je dceři skoro sedmnáct, tak milá tabule vylítla komínem. :(

hodnocení

0x

Tu nalepovaci tabuli jsem koupila mladým se dvěma kluky. Je pravdou, že na ni nekreslí, jen píší vzkazy a takové důležité věci, jakože něco koupit a tak. ;) Navrhovala jsem magnetickou, na kterou se píše i křídou i fixem, protože jsem se bála, že křída bude drobit a zničí koberec pod ní. Ale chtěli, mají. Neodlepuje se. ;) Objednávala jsem ji ve firmě Nalepto v Praze. Až jsem ji měla doma, zjistila jsem, že existuje i v Ostravě. Mohla jsem ušertřit na poštovném.

doplněno 04.02.15 16:34:

Teď jsem si vzpomněla, když jsem odcházela do důchodu, ředitelka přinesla fólii, která se přisála na dveře. Nepřilepila, sama lehla na plochu a nepohybovala se. Děti na to kreslily, ale už si nejsem jistá, čím. ;) Stojan na kreslení, malování, je dost vratký. Role papíru, někdo ji tady vzpomínal, je nejlepší.

gabineckal*
hodnocení

0x

Tak my třeba máme doma v pokojíku a taky v obýváku tabuli, na kterou se kreslí fixama :P nad křídou jsme přemýšleli, ale je pravda, že jsme se báli prachu a taky toho, že by jim to škodilo při dýchání a tak jsme zvolili tuto variantu a je to nádhera :P Já jim píšu vzkazy, manželovi příkazy, a všichni jsme spokojení :D

zuzanice*

My jsme teda nechtěli nic nalepovacího, hlavně proto, že v našem bytečku na to není místo, ale pořizovani jsme stoleček s takovou tabulí a splnilo to všchno co jsme chtěli :) Může sloužit k čemukoliv a přitom na něj děti můžou kreslit, to jsme zvolili opravdu dobře a děti si s tím vyhrajou :)

lidus*
hodnocení

0x

Vnučka má klasický stojan z jedné strany se maluje křídou a druhá je magnetická, byla k tomu i písmena abeceda + číslice 1-10, cena asi 1000Kč. Jak napsal Jethro, má roli papíru na jedné straně zdi a na druhé ji manžel přidělal na zeď "cvakátko" jak se to jmenuje netuším a v OBI to nebylo zrovna levné, papír se do toho přicvakne, leží na zdi a malujete fixou. Ovšem nám papír nestačí, ta umělecká díla máme i na zdi.

hodnocení

0x

Podivejte se do Ikea, mame to doma a je to v pohode, ale kridou deti maluji venku, doma ne :)

ikea.com/...

Je to za par kacek :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]