Nejste přihlášen/a.
Zdravím všechny, chci se zeptat jestli tady někdo z vás zná nebo má doma klasický stojan na malování křídou nebo jinou plochu. Moje děti chtějí nalepovací tabuli ale já váhám. Trochu se bojím že se bude odlepovat a k tomu i že se bude blbě čistit. Moje děti ji chcou už od Vánoc protože ji viděli někde na návštěvě. Je to vůbec praktické, lepit tabuli na stěnu?
tabuli sice už nemáme, ale ten prach z křídy...odlepování se nebojím, pokud je to kvalitní výrobek, ale počítejta s prachem...nebyla by lepší plocha - tabule - se svitkem papíru, který by se po "vymalování"jen protočil o kus dál...a případně pokreslený odtrhl?...
doplněno 04.02.15 15:16:jsou k mání takové
ale i mnoho jiných
Dobrý den, pokud bych měl obavu, že se něco bude odlepovat, tak bych to na tu zeď přidělal pevně - vruty. Ale, křída opravdu práší (proto je ve školách i hadr a houba). Zdravím!
Zdravím.! Pro dceru jsem vyrobil tabuli s 10mm překližky na podobném stojanu, jako mají malíři. Výhoda byla, že si to celé mohla odnést do jiného pokoje, nebo i ven na zahradu. Dole měla tabule odkádací plochu (cca 10.Cm) na křídy
a navíc to mělo tu výhodu, že na ni padal prach ze kříd a dal se jednoduše setřít. Natřel jsem to klasickou matnou tabulovkou. Tabuli jsem měl k rámu připevněnou na "zacvaknutí" do pouzder, tak se dala jednoduše sundat a třeba zvlášť opláchnout.
Teď už je dceři skoro sedmnáct, tak milá tabule vylítla komínem.
Tu nalepovaci tabuli jsem koupila mladým se dvěma kluky. Je pravdou, že na ni nekreslí, jen píší vzkazy a takové důležité věci, jakože něco koupit a tak. Navrhovala jsem magnetickou, na kterou se píše i křídou i fixem, protože jsem se bála, že křída bude drobit a zničí koberec pod ní. Ale chtěli, mají. Neodlepuje se.
Objednávala jsem ji ve firmě Nalepto v Praze. Až jsem ji měla doma, zjistila jsem, že existuje i v Ostravě. Mohla jsem ušertřit na poštovném.
Teď jsem si vzpomněla, když jsem odcházela do důchodu, ředitelka přinesla fólii, která se přisála na dveře. Nepřilepila, sama lehla na plochu a nepohybovala se. Děti na to kreslily, ale už si nejsem jistá, čím. Stojan na kreslení, malování, je dost vratký. Role papíru, někdo ji tady vzpomínal, je nejlepší.
Tak my třeba máme doma v pokojíku a taky v obýváku tabuli, na kterou se kreslí fixama :P nad křídou jsme přemýšleli, ale je pravda, že jsme se báli prachu a taky toho, že by jim to škodilo při dýchání a tak jsme zvolili tuto variantu a je to nádhera :P Já jim píšu vzkazy, manželovi příkazy, a všichni jsme spokojení :D
Vnučka má klasický stojan z jedné strany se maluje křídou a druhá je magnetická, byla k tomu i písmena abeceda + číslice 1-10, cena asi 1000Kč. Jak napsal Jethro, má roli papíru na jedné straně zdi a na druhé ji manžel přidělal na zeď "cvakátko" jak se to jmenuje netuším a v OBI to nebylo zrovna levné, papír se do toho přicvakne, leží na zdi a malujete fixou. Ovšem nám papír nestačí, ta umělecká díla máme i na zdi.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.