Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Husí krk v příčce

Od: vlada11* odpovědí: 20 změna:

Dělám rekonstrukci elektriky, nemám žádné zkušenosti, tak si nechám dělat rekonstrukci firmou. Do příčky o 5m x 2.8m a tloušťce 11 cm z dutych cihel jsem nechal dát husí krk ve výšce 50 cm od podlahy v délce 4.5 m. Díky tomu je vlastně zeď držena jen jakoby na jedné straně (zatím to není zazděno). Nezdá se, že by to mělo nějaký vliv na zeď, ale psychologicky to na mě nepůsobí dobře. Zajímalo by mě jaký vliv to má na statiku zdi a jestli by s ní v budoucnu mohli být nějaké problémy, a jestli zazdění je postačující řešení.

Děkuji

20 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

celp*
hodnocení

1x

Pokud se drážka zapraví vápenocementovou maltou není to žádný problém.Měl jsem takhle rozflákaný všechny příčky.Elektřina,voda,odpady.

milin*
hodnocení

1x

při opatrném zasekání nemusiš se bát. běžný postup. snat do máš odbornou firmu? ne likvidační četu. ahoj

troja*

... a doplním trochu hustého betonku 1:3 a sem tam to zamáznout, čímž se vyvoří pevnostní mosty, ale hluboko, aby zbylo místo na maltu. Něco jako když se vyseká drážka pro kabel a zajistí se provizorně kabel hřebíkama, tak se vedle hřebíků kabel zamázne sádrou a po zatvrdnutí se hřebíky vždy vytáhnou.

hodnocení

0x

nevím jak probíhá rekonstrukce, ale proč to nedáte do podlahy a jen svisle pár drážek. Postavíte novou zeď, a pak si jí vysekáte?

Neberte to jako výtku, ale dotaz!

vlada11*
hodnocení

Je mi te zdi lito, ale uz to tak je, nebyl to muj napad a nemam s tim moc zkusenosti. Ta zed je 50 let stara. Udajne se to tak dela. Na podlahu nevim, jsou na ni parkety, ktere bych chtel nechat, asi by nebylo jednoduche je rozebrat.

příčka stará 50let a 11cm z dutých cihel?

nevěřím. 6,5x14,5x29 cm rozměr duté cihly? že by byla štrorcka a 4 cm malty?

vlada11*
hodnocení

11 cm jsem meril vcetne omitky. Pocitam, ze cihla muze byt tak 6.5-7 cm. Cihly jsou postaveny na bok. Dum je z roku kolem 1955. I kdyz jsem historii jsem nijak neoveroval, vypada, ze je to puvodni zed, vzhledem k tomu, ze ostatni byty jsou reseny disposicne stejne a ty same cihly jsou pouzity i na chodbe a mezi zachodem a koupelnou.

je velký rozdíl mezi příšlou 11 cm a příčkou z dutých cihel na štorcku omítnutých a tlouška 11cm.

Nechci strašit, ale klidně to spadne.

vlada11*

No to me strasite. Zase kdyz uz to vydrzelo bourani, tak by to mohlo vydrzet, ale duveru to ve me nevzbuzuje, proto jsem to jsem psal.

Koukněte se na dutou cihlu zepředu, těmi otvory, když odstraníte stěnu silnou asi 1,2cm vznikne dutý prostor. Pak jí drží opět 1,2cm a omítka z druhé stany. Zdá se Vám to jako dobré držení? Mě nikoliv.

vlada11*

Jak jsem rikal, me se to nezda, ale nic jsem dosud nestavel. Elektrikari mi rikali, ze to nespadne kdyz to bude vyplneno maltou. Predpokladam, ze maji nejake zkusenosti a dovedou to doufam posoudit ze svych zkusenosti. Rikal jsem si, ze by se tam dali dat uriznout kousky cihel nebo dreva z te odriznute strany. To bych musel jeste predelat husi krky protoze jsou uz pribodovany maltou a neslo by to pres ne tam dat. Zrejme necham jeste nejake zednika se na to podivat, aby to posoudil dalsi clovek.

dodejte fotky, třeba to tak není jak si představuji. Vezměte cihlu vysekejte jí a položte jí na zem. Co se stane?

celp*

Už to spadlo?Raději to zapravte a na nic nečekejte.Co si neuděláte sám to většinou nemáte.

vlada11*

Ja se nepru o to ze to neni nejlepsi reseni, ale kdyz uz to je takhle udelane, jestli je potreba to jeste zpevnit, nebo to staci zapravit. Tohle je pricka mezi dvema pokoji. Pak je tam jeste husi krk v pricce mezi dvema byty, tam jsou dve rady cihel (bude v na dalsim obrazku)

vlada11*

Ja se nepru o to ze to neni nejlepsi reseni, ale kdyz uz to je takhle udelane, jestli je potreba to jeste zpevnit, nebo to staci zapravit. Ta stena nevypada, ze by mela ted spadnout, spis me jde o to, kdyby treba nekdo do ni nestastne bouchl nebo casem jestli by to nemohlo spadnou. Prvni obrazek je pricka mezi dvema pokoji. Pak je tam jeste husi krk v pricce mezi dvema byty, tam jsou dve rady cihel (bude v na dalsim obrazku).

vlada11*
02.06.09 13:53

Pricka

Husí krk v příčce

vlada11*
02.06.09 13:56

..

Husí krk v příčce #2
vlada11*
02.06.09 13:57

...

Husí krk v příčce #3
vlada11*
02.06.09 13:54

.

Husí krk v příčce #5

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]