Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Změna trv. bydliště - u rodičů. Čím doložit?

Od: ja123 odpovědí: 17 změna:

Dobrý den,

jak doložím změnu trvalého bydliště na adresu, kde bydlím s rodiči? (Tudíž nejsem vlastník ani nájemník :) Je mi více jak 18 let.

Děkuji...

17 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

uska*
hodnocení

2x

Pokud půjde s vámi na matriku vlastník nemovitosti, tak se pouze oba podepíšete na přihlašovací lístek. Majitel nemovitosti předloží výpis z katastru své nemovitosti. Stačí stáhnout z internetu.

doplněno 04.02.15 14:14:

repkin - díky, já tohle absolvovala před týdnem:), :)

karolok*

No a tady je problém ve vztahu pokud je byt v domě SVJ. To nemusí ani vědět kdo je tam přihlášený,stačí když jeden ze společníku si právě na radnici nebo magistrátu přihlásí někoho i fiktivně( fyzicky tam není), ktrvalému pobytu.

karolok: Nikdo se nemusí zdržovat v místě trvalého pobytu. V podstatě jde jen o kontaktní adresu. Ostatně na obecním úřadě taky lidi nepřespávají...

karolok*

Dobře ale ve vztahu k majitelům domu je to nenormální? To tam může být z 32 majitelů bytů nahlášeno k trvalému pobytu třeba 20lidí! A my nic nemusíme vědět, když je tedy řádně přihlášený k trvalému pobytu, měl bytedy za něho majitel také platit za služby , né? Výtah osvětlení? OmŃo je to ale jinak, stát platí ještě jemu příspěvek na bydlení!

Dále je to také nebezpečné v tom , že ho může hledat policie, my jako dům nic nevíme? Může nám také vyrazit dveře a pak ho nenajdou! To je prostě špatný zákon o evidenciobyvatel!

Nesmysl. Pro fakturaci služeb potřebujete znát pouze počet osob, které skutečně v bytě žijí. Trvalý pobyt je jen formální údaj, jako "dům" jej znát nepotřebujete. Nicméně souhlasím, že ten zákon je špatný. Trvalý pobyt by měl být zcela zrušen. Stačilo by pouze na úřadě nahlásit kontaktní adresu. V případě datové schránky ani tu. Jako je tomu v civilizovaných zemích, kde také trvalý pobyt neexistuje.

Jako majitel si můžete nechat vypsat všechny osoby trvale hlášené ve vašem bytě nebo domě, a pokud je tam někdo, kdo tam nepatří, tak ho nechat vymazat. Je to trochu pruda, ale je to standardní postup, pokud třeba nemovitost koupíte - necháte vymazat všechny, koho neznáte.

buss

SVJ musí být oznámeno, kdo tam bydlí. Některé platby jdou na počet osob. TP je ze zákona, bydlet, zdržovat se tam numusí

karolok*

nEMUSÍ BYL JSEM NA EVIDENCI OBYVATEL -MATRIKA UŽ DVAKRÁT A NEPOCHODIL JSEM.ANI JAKO PŘEDSEDA SVJ! ŘEKLI MI DONESTE SI POVĚŘENÍ VŠECH VLASTNÍKŮ S PODPISEM,POTOM VÁM ŘEKNEME KDO PŘIHLÁSIL MILANA ŠEJSTALA. TAK TO NIKDY MÍT NEBUDU,PROTOŽE TEN,KDO HO PŘIHLÁSIL MI TO URČITĚ NEPODEPÍŠE.

JE TO JIHLAVA MAGISTRÁT.

karolok*

To jsou ještě jiné problémy v bytě bydlí tři osoby ale majitel bytu platí jen za jednu osobu služby byt osvětlení, výtah. A nic stím nenaděláme, je to prý jen návštěva!

buss

Já nepíšu o matrice, ale o SVJ, načtěte si OZ o bytovém spoluvlastnictví a další. Jak pak chcete rozpočítávat a osoby, když nevíte, kdo se tam zdržuje. Je tam doba, nad kdy musí nahlásit vlastník osoby. Budou tam bydlet a nebudou na matrice nahlášení na TP. Dokonce byste mohli uložit sankci. Jako předseda máte znát normy se SVJ týkající. Jinak se můžete dostat i do prů..., jsou na vás kladeny nějaké požadavky.

doplněno 04.02.15 16:47:

To si musíte vyřešt sami, správci je po tom ..., je to váš sluha, dělá, co mu řeknete (a zaplatíte), vizte smlouvu. Ovládejte dveře čipy. Už návštěva přes víkend po rok splňuje požadavek zákona. Je třeba si všímat. Ale jestli ostatním nevadí, že na ně hradí, tož co s nimi? To jim furt připomínejte.

karolok*

Dobře ,vím že v NOZ je o tom zmínka,že vlastník bytu je povinen nahlásit SVJ počet bydlících na služby byt,ale on to neudělá schválně a jak mi ho můžeme donutit? Správce s ním také nic nenadělá! Je to prý tvrzení proti tvrzení!

At mu dokážeme,že to není jen návštěva!?

Svědci žádní nebudou,protože se každý bojí! Jaké sankce my jako SVJ můžeme dát,pokud vím tak žádné,jsme bezmocní!

Jak vám pomůže, pokud budete znát, kdo tam má nahlášený trvalý pobyt? Vy potřebujete znát, kdo tam skutečně bydlí a to na matrice ani nemohou vědět.

karolok*

Na matrice to vědí,ale nesmí mi to říct! Je tam přihlášený k trvalému pobytu se souhlasem majitele bytu,ale né,SVJ.

No ,tak na co ty SVJ vznikala,když nic nesmí vědět? Je to i z bezpečnostních důvodů,proč má být ohrožen dům,?

Jenom to,že ho bude na trvalém bydlišti policie je někdy trauma pro starší lidi bydlící v domě.

Prostě je to špatně udělaný zákon,který nahrává těm ,kdo chtějí brát od státu příspěvek na bydlení!

A proč se ten podvod má odehrávat vnašem domě za podpory státu? !

karolok*

To jste odpověděl trefně o tom správci,je to pravda,jenom stojí peníze. Čipy na výtah máme na vchodové dveře také,ale oni je stejně mají.Lidem to taky íkám,že jim nevadí,že platí služby za ně.

karolok*

MŮŽETE MI PROSÍM NAPSAT KTERÝ JE TO PARAGRAF NOZ? DĚKUJI

dostalmail@seznam.cz

repkin*

uska bod... takhle jsem to taktéž absolvoval, naposledy před měsícem :)

buss
hodnocení

0x

Jednoduché a prosté, prohlášením rodičů, že u nich žiješ, ověřené! Třeba:

Čestné prohlášení
Já (jméno, příjmení): ...
bytem:...
rod. číslo či OP:...
prohlašuji, že (vztah osoby) syn
jméno, příjmení: ...
rod. číslo, či OP: ...
bydlí v mém bytě/domě na adrese: ...
od (datum)...
Ověřený podpis osoby (na matrice obce, poště)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]