Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Náhon sekačky

Od: multihrana odpovědí: 5 změna:

Dobrý den, mám doma zahradní sekačku značky Stiga. Tato sekačka je s pojezdem a hnaná jsou zadní kola. Když rozděláte kola, pohon zajišťuje pastorek, který je zajištěn závlačkou. Ptám se, jestli je složení pastorku na obou kolech stejné, tzn. že když sepnete pojezd, obě kola se točí stejně? Nebo je jedno kolo hlavní a druhé je doplňkové a točí se jen někdy? Protože já u druhého pastorku nemám závlačku a tudíž pastorek může na ose lítat a zabírá si kdy chce. Ztrartila se závlačka a závit pro ní, nebo je to tak schválně? Děkuji za odpovědi.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

u typu "Stiga turbo 53s combi"zabírají obě kola stejně, provedení je stejné až na to, že jedno je levé, druhé pravé; při opravě jsem zjistil, že Stiga používá různé mechaniky pojezdu - zkuste dát typ sekačky a foto dílů kol, já znám pastorek, kde je z jedné strany jakoby "trojúhelníkové"vybrání, kde v v otvoru v hřídeli a v tom vybrání se pohybuje "klínek"se zaoblenými hranami - provozem dochází k opotřebení klínku a pojezd začíná být trhaný, případně jednostranný nebo i žádný...

doplněno 03.02.15 07:37:

trochu je to vidět na obr. 18 až 20

manuals.stiga.com/...

multihrana
hodnocení

0x

Máte pravdu, sice nevím o jaký typ Stigy jde, ale ty pastorky mají trojúhelníková vybrání a běhá v nich klínek. Mně jde spíš o to, jestli obecně sekačky mají poháněná obě kola stejně, nebo je jedno hlavní a druhé řekl bych do počtu? Protože na jedné straně jsem závlačku měl na hřidélce a na druhé nebyla. Jestli se to ohoblovalo, nebo tam už nebyla z výroby? Děkuji.

složení u obou kol je stejné, akorát některý díl je zrcadlově obrácen - L,R, není hlavní a vedlejší kolo; opravoval jsem to poprvé asi po 6 letech, taky ložiska kol - vyměnit komplet,i když některé vypadá ještě dobře; segerky jsou vnější, v drážce na hřídeli... taky ty "klínky" je třeba vyměnit..

multihrana

Děkuji, to jsem potřeboval vědět. Vše promažu a ložiska vypadají ok a klínky jsou taky dobré. Ještě jednou děkuji a mějte se.

není zač, rád pomohu...pokud znám...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]