Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vlastnictví bytu

Od: makrofag® odpovědí: 16 změna:

Dobrý den.

Bydlím v bytě, který je ve vlastnictví 4-Majetkové, a.s. Nájemce tohoto bytu je můj dědeček, společný nájemce je jeho manželka, moje babička. Prosím, kdo se stane nájemcem potom, co:

1) zemře dědeček

nebo

2) zemře babička a poté dědeček

nebo

3) zemřu já, potom babička, potom dědeček

16 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Pro babičku nebo dědečka se po úmrtí jednoho z nich nemění nic, jsou nájemci a mají nájemní smlouvu. Babička by se po úmrtí dědy stala automaticky nájemcem.Co se týče Vás, vznikne Vám právo přechodu nájmu, ale jen pokud tam máte trvalý pobyt a prokazatelně v bytě bydlíte. Tento přechod Vám vznikne za stejných podmínek jako prarodičům jen na 2 roky. Poté je na majteli bytu, jestli Vás v bytě nechá a hlavně za jakých podmínek a za kolik.

hodnocení

Děkuji, teď přesně vím, jak to bude.

karolok*

Reaguji, jak je to s svj, tam může být někdo přihlášen k trvalému pobytu a nebydlí tam! Ale jak to prokázat? Určitě je tam proto aby mohl brát příspěvky na bydlení. Jeden ze 32 majitelů byto ho přihlásil, ale na evodenci na magistrátu nesmí říct kdo? Není to bordel? Potom mají být v republice peníze! Neřeknou mi , předsedovi svj, kdo ho přihlásil? Musím si prý sehnat podpisy všech vlastníků. Tak ten kdo ho přihlásil mi to určitě nepodepíše, tak je to k ničemu.

Poradte pokud s tím někdo máte zkušenost. Děkuji

Doplněno 14. 02. 15 13:45:

tak odpoví mi někdo, kdo s tímto problémem má nějakou zkušenost?

děkuji

Neodpoví. Není přípustné pokládat nové otázky na místo odpovědí v jiných dotazech. Položte si novou otázku.

karolok*

Myslel jsem, když je tam téma o přihlášení k trvalému pobytu, že mohu skočit na otázku. Děkuji za upozornění.

Trvalý pobyt není podmínka, to je pouze evidenční údaj. Rozhoduje skutečný stav věci.

karolok*

Nezlobte se , co je to skutečný stav? Ten já jako předseda znám a není mi to nic platné, je to podle mě legální podvod, proč by někoho přihlašovali a nebydlel tam? Asi proto, aby bral příspěvek na bydlení.

rv*

Je chválihodné, že jste uvědomělý. Jiní by byli za nájemníky, kteří jsou jenom nahlášeni, ale nebydlí tam, rádi. Protože nedělají hluk, platí za popelnici (a nezaplňují ji) a další věci a tím ostatním snižují náklady na bydlení.

karolok*

Děkuji Vám za odpověd, ale to není o uvědomění,to je o tom ,že je to prostě nehoráznost od státních úřadů vůči SVJ.

snižují náklady na bydlení,ale mohou je také dostat do velkých problémů,infarkt,nebo psychická ataka,když tam policie hledá, s beranidlem vyrazí někomu dveře,jen pro to,že je tam někdo přihlášený k trvalému pobytu. Oni ale neví kde v 8 patrovém bytě,SVJ to přece taky vůbec neví,o to je pak větší překvapení,když vyjde razie naprázdno.

o tom že ta fyzická osoba s trvalým bydlištěm,že za něco platí silně pochybuji,jenom od státu bude brát na socialce.

repkin*

Nebojte se, policie v 90% případů dveře nevyráží jen na základě trvalého pobytu. Sama policie ví, že lidi v min. 50% případů na adresách svého trvalého pobytu nebydlí, neboť právě oni je shání v rámci pátrání,pohřešování,trestního a přestupkového řízení a vrámci doručování písemností od soudů a v rámci spolupráce s jinými státními orgány. Bohužel, těch 10% bude vyjímka, kdy dojde k omylu, jako u každé práce. *cert*

karolok*

No a tento omyl má potom fatální následky. Stalo se že u nás ve městě vlítli k nic netušícím důchodcům kteří doma seděli u televize.

hodnocení

2x

Zemře-li dědeček, nájemcem zůstává babička, při úmrtí babičky a poté dědečka bude postupováno podle § 2279/1 NOZ: Zemře-li nájemce a nejde-li o společný nájem bytu, přejde nájem na člena nájemcovy domácnosti, který v bytě žil ke dni smrti nájemce a nemá vlastní byt. Je-li touto osobou někdo jiný než nájemcův manžel, partner, rodič, sourozenec, zeť, snacha, dítě nebo vnuk, přejde na ni nájem, jen pokud pronajímatel souhlasil s přechodem nájmu na tuto osobu.

Zemřete-li vy a potom vaši prarodiče, pak by se postupovalo podle výše uvedeného ustanovení. Pokud neexistuje osoba, na niž by nájem přešel, zůstane byt bez nájemce a majitel s ním může nakládat libovolně.

hodnocení

Děkuji! Pomohl jste mi :)

webbiecz*
hodnocení

0x

Předpokládám, že to bude takto:

1) když zemře dědeček, zústává dále nájemníkem pouze babička

2) když zemře babička, zústává dále nájemníkem dědeček, po jeho smrti nájemní smlouva končí

3) když zemřete vy, neděje se ve vztahu k bytu nic

Bod 2 je špatně - Zemřou-li oba nájemci, nájemní smlouva přechází na vnuka podle § 2279/1 NOZ.
02.02.15 19:53
hodnocení

Děkuji :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]