Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zavěšení závěsného houpacího křesla

Od: jancza odpovědí: 5 změna:

Zdravím, prosím poraďte, jak zavěsit závěsné houpací křeslo (jeden bod k zavěšení) v domě z cihel (stáří domu cca 150let). Napadla mě konstrukce z trámů - dva ke zdi, přivrtat nebo přilepit - případně prosím o radu, jak přivrtat - a před dva trámy jeden, co něhož bych navrtala hák, jako by to byl trám v domě.

Pokud byste věděli o nějakém jiném zpsobu - myslím, že jsem někde četla něco o chemické kotvě apod., sem s tím ;)

Díky za jakékoliv nápady.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hujer123*
hodnocení

2x

Máte nad místností, kam chcete dát křeslo jinou místnost nebo půdu s podlahou? Podle hřebíků v podlahových prknech zjistíte polohu trámu. Pak stačí vyměřit např od obvodových zdí nebo komína a přenést do žádané místnosti.

ben®
hodnocení

1x

Dobrý den, proč by to nešlo rovnou do stropu? Budou tam dřevěné trámy a jde jen o to je najít a do toho vhodného trámu potom přišroubovat pořádný hák (ne do prken). Zdravím!

doplněno 02.02.15 16:57:

Zkuste odhadnout odkud a kam vedou nosné trámy - zřejmě budou spojovat nosné zdi.

Pak asi poklepem nebo navrtávat "sondy" - když narazíte na dutinu, tak je to špatně. Ta vzdálenost mezi trámy je asi okolo 80 cm. Až budete vrtat dlouhým a úzkým vrtákem jen do dřeva, tak tam bude trám. Otvor potom převrtat pro ten hák a ostatní "sondy" zasádrovat.

doplněno 02.02.15 17:07:

hujer123 - jo jo, tak to je za bod.

doplněno 03.02.15 23:17:

jancza - a nemělo by to také vypadat trochu esteticky? Jinak si tam můžete udělat třeba i konstrukci z lešenářských trubek nebo takovou "šibenici" jako na dětskou houpačku. Je to na Vás, jaké zvolíte (bezpečné) řešení.

jancza
hodnocení

A ještě dotaz, jak ho najdu... :)

hodnocení

0x

a z čeho je strop? o tom nic nepíšete; taky cihlový - klenba? nebo je to bez stropu a proto tam chcete ty trámy? pokud je strop betonový, není problém vyvrtat díry (díru) podle závěsu a pomocí chemické kotvy upevnit šrouby, CHK je v kartuši, na kterou se našroubuje míchací nástavec a pomocí pistole vytlačíte potřebné množství malty; pozor! poměrně rychle tvrdne, je třeba pracovat dosti rychle, vše si předem připravit...a počáteční vytlačená malta není 100% promíchaná, trochu musíte dát pryč...

doplněno 02.02.15 20:59:

pokud dřevěný strámy, tak předešlé odpovědi..

jancza
hodnocení

Díky za nápady. Nad místností je půda, její podlaha je ale téměř celá pokrytá peřím a trusem od holubů, byla jsem tam jednou (byt v pronájmu, dlm není náš), takže podkroví zkoumat zatím nebudu. Strop je rovný, ale když jsem ho teď studovala, napadlo mě, že by mohl být snížený nějakým materiálem jiným než cihla, netuším, jestli sádrokartonem. .. Zjistím si to od majitelky. Jinak mě ještě napadlo, že by se dalo udělat takové lešení - tři trámy do U spojit a na vrchní překlad pověsit lano křesla jako by to byl trám v domě. Co myslíte? Bylo by to jednodušší, než jiné řešení.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]