Pec na chleba a pizzu z litiny?

Od: Datum: 02.02.15 14:19 odpovědí: 5 změna: 03.02.15 09:22
Dobry den. chci postavit pec na pizzu . zajimalo by me jestli muzu misto zdene samotove kopule pouzit litinovou kopuli?pracuji ve slevarne a kopule neni problem sila steny treba 2 cm +Zebrovani .dno pece jiz samotove cihli. bude mit takova litinova pec stejne vlastnosti jako pec se samotu ci hliny?a co zodravotni nezavadnost? Kopuli bych s venku zaizoloval a obezdit ! Dekuji za radu
Seznam odpovědí:
 
moment čekejte prosím, probíhá přenos dat...
Zobrazení struktury odpovědí v otázce
Skrytí struktury odpovědí v otázce
Zobrazení struktury odpovědí v otázce

 

Odpovědi na otázku:
Datum: 02.02.15 22:50

Dobrý den,

můžete mi poslat Váš e-mail.

jirikopta@seznam.cz

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 03.02.15 00:13
avatar

Koukněte na web Youtube, tam je dost videí a hlavně v angličtině s postupem krok za krokem.

Ohodnoceno: 0x
 
Od: jardasbrna
Datum: 03.02.15 06:43
Ja presne vim jak pec postavit!videa jsem vydel!ja se ale ptam zda je mozne nahradit samot litinou?
Datum: 03.02.15 08:35

Pece z litiny se prodávají, takže to jde. Podle mě bude chtít naučit se v ní topit a péct. To však je nutné i u klasiky. http://www.kamna-grily.cz/morso-pec-na-pizzu/d-70916/

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 03.02.15 09:22
avatar

Jedinou vlastnost ta litinová pec mít nebude.A to tepelnou akumulaci.Hliněná i cihlová pec během topení do sebe nashromáždí tolik tepla,že vystačí třeba i hodinu držet teplotu,potřebnou na pečení.Litinová poměrně rychle vychladne a bude nutno znovu zatápět.

JABRAKA

Ohodnoceno: 0x
 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz

 
Copyright © 2004-2016 Poradna Poradte.cz. Všechna práva na poradně Poradte.cz vyhrazena.