Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaká prostěradla na gumu?

Od: biba odpovědí: 6 změna:

Potřebuju koupit nová prostěradla na gumu, budˇ froté, na které jsem zvyklá nebo hladká z bavlny.

Poradte nějaká kvalitní, která drží a nelezou, koupené v obalu, to člověk moc nepozná. Děkuji.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Já osobně mám ráda ta maková, žerzej se tomu říká. Časem některá froté dělají ze smyček šmrdolce. Není to hezké. ;) Jen je potřeba prostěradla koupit akorát. Když jsou širší, pak se shrnují při každém obracení spáče. O příliš úzkých, kdy guma nejde až pod madraci asi nemá senu ani mluvit. Musíte madraci změřit. Tedy plochu. Prostěradla prodávají s nějakou tolerancí. Třeba 150-170cm.

babusa*

Mám oboje,ale lepší jsou ta maková jak píše "babkazov".Viděla jsem u známých,že kvůli takovým puclíkům na froté prostěradlech je dávají tím froté naspod-jenže ty moje nejsou hezká už ani zespodu.

hodnocení

0x

Já bych taky řekla, že mako je lepší. Froté, které už nevypadá tak pěkně ale je ještě pevné a funkční, jsem jednou otočila naruby a byla jsem překvapená výsledkem. Je hladké a daleko příjemnější než froté navrch. Teď už ho jinak nepovlékám. Proti shrnování jsem si pořídila takové stabilizátory :) . Je to guma, cca 1 cm široká, dlouhá o trochu méně než je šířka matrace, ukončená na obou koncích na pevno přišitým takovým tím "skřipcem", který se používá třeba na pánské šle. Gumu podvléknu pod matrací a skřipce "zakousnu" do protilehlých krajů prostěradla. Používám pod každou matraci 2 takováto "udělátka" na nejexponovanějších místech, prostě tam, kde se prostěradlo nejspíš shrne. Prostěradla drží napnutá a máme klid. Jo, mimochodem, ty skřipce jsem koupila v normální galantérii po 2,- Kč za kus.

Zmatenko, ta guma je skvělá, také ji používám. Šila jsem si ji sama a ke skřipcům jsem koupila i kovové brzdičky, kterými gumu zkracuji nebo prodlužuji. Také bývají na kšandách. :-D

alice1*
hodnocení

0x

Kupovala jsem v Ikea.Hladká,silná bavlna,mám je už několik let.Mají různé barvy i rozměry a místo těch skřipců mají už rovnou zabudovanou gumu se suchým zipem.Krásně to drží.

Prosteradla z Ikea jsem kupoval pred 11 lety. Jeste ted jedno mam. Zatim to nejlepsi, co mi proslo pod rukama. Doporucuji ohlidat akce :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma žerzej

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]