Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Záklop stropu z OSB

Od: tatrman odpovědí: 4 změna:

Zdravím, buduji podkroví z půdy a jelikož mám 15mm OSB desky rád bych je použil jako záklop stropu podkroví. Strop tvoří 160mm kleštiny kde bude vata pod tím další 60mm napříč, rošt, parotěska a sádroš. Nahoru bych rád dal ty OSBčka i když vím, že nejsou paropropustný jako kdybych dal prkna. Když udělám rošt z latí na výšku, vznikla by nad vatou 60mm mezera a na to ty OSBčka. Stačilo by to aby se netvořil kondenzát případně plíseň? Nebo raději dám klasická prkna kde budou mezery. Děkuji Honza

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

tatrmane,

záklop z OSB desky není vhodný, ale možný, pokud bude odvětrávaná mezera mezi vatou a OSB deskou. Desky nesmějí být na sraz, nebo otvory 5-8cm v desce v rastru 80x80cm.

Minulý týden jsem podobné řešil na dálku a tazatelem z jiné poradny, nevěřil a když oddělal desky, byla tam plíseň. Bohužel jsme nedostal ještě souhlas s použitím jeho fotek, nabídnu Vám jiné, abyste věděl, co Vám hrozí.

Osobně bych dal prkna..

cukrar.rajce.idnes.cz/...

rrr*
hodnocení

0x

Přiznám, že jste mi v tom udělal guláš...Vaše otázka je pro mě nepřehledná..

Vatu chcete dát mezi kleštiny?

Pokud dáte před vatu parotěsku, nevidim možnost aby se pára přes ní do vaty dostala..což je dobře

ale zvolil bych postup vata-folie- rošt...jinak tu folii budete provrtávat.

tatrman
hodnocení

Od spodu -- sadroš - parotěska - rošt - vata 60mm - vata 160 mm mezi kleštinama - a pak potřebuji nahoře chodit. Proto bych použil OSB na střešní latě na výšku, nebo prkna. OSB mám, prkna bych musel koupit. No asi tam dám prkna a nebudu muset nic řešit:)

tatrman
hodnocení

Děkuji za ujasnění. Zatím prostor není vytápěný tak nic nehrozí, ale jak píšete - prkna budou lepší.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]