Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Barva na zed pro vymývací techniku

Od: kutilka odpovědí: 4 změna:

Ahoj udělali jsme Travertino efekt na zdi a ted nastal problém s barvením...potřebuju aby se barva(hnědá) dostala jen do struktury ale na povrchu se dala krásně houbičkou setřít pryč...použila jsem tonovací barvu HET..(ředěnou s vodou)..ale zabarvilo mi to celou plochu a nejde s tím hnout...nejde vymývat na hladkých plochách...poradí někdo jakou barvu tedy použít aby se dala setřít?..díky...posílám ukázku zdi a efektu na ní...do vydrápáných ploch potřebuju barvu a na hladkých ji chci vymýt...jenže jaku použít...Het mi zabarvil všechno stejnoměrně a vymýt nešel:/

Barva na zed pro vymývací techniku

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

ronyx*
hodnocení

0x

Zdravím,
řekl bych, že problém není ani tak v použité barvě, ale technologickém postupu. Takže natřít včetně prohlubní a ještě za mokra (čili okamžitě po nanesení) zase povrch setřít. V prohlubních barva zůstane, z vystouplých částí se setře.
Pokud už to máte hotové a suché, tak jedině celý postup (světlá, tmavá a rychle setřít) zopakovat.

kutilka
hodnocení

to právě jsem udělala...natřela a setírala ihned...vůbec to nešlo..je to ze sádrové omítky totiž...jakoby se to vpije ta akrylátová barva a ani okamžitě po nenesení nejde setřít:(..zkoušela jsem to samé na vzorku udělaného z lepidla bílého Knauf...a tam to setřít šlo..takže je to materiálem omítky:(...

ronyx*

Aha - jasné. Se sádrovými a podobnými novodobými materiály zkušenosti nemám, ale určitě se to ještě nějak nechá opravit. Hlavně jde o to, aby ty výstupky, kde to má jít setřít, už nebyly savé.
Asi bych zkusil na kousku znovu nanést další vrstvu barvy a zkusit ji setřít - jestli už to nebude lepší (méně savé) než předtím.

kutilka
hodnocení

..hm..já to ještě na stěnu nedala...jen jsem to zkusila na vzorku naštěstí...takže ted nevím no...tak že by to zkusit napenetrovat a až pak barvit?...chtělo by to možná nákou malířskou barvu ale ne na akrylátové bázi,,...ale existuje taková?

doplněno 02.02.15 18:17:

ronyx: měl jsi pravdu ronyxi...opravdu stačilo napenetrovat..zkoušela jsem to penetrovat Duvilaxem a Sokratem..nechat penetraci zaschnout...z obojího to pak jde krásně setřít..super!...(Duvilax vypadá líp)...Tobě díky za radu...snad to pomůže více lidem.

doplněno 02.02.15 18:28:

foto: testovací vzorek

Barva na zed pro vymývací techniku #2

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]