Nejste přihlášen/a.
zdravím,
řeším už delší dobu problm...mám krbová kamna,topím suchým dřevem...buk,dub apod. Skoro každý týden se mi vrací dým do krbu,kouří se mi z kolena,případně i někdy z dvířek anebo kolem utěsňovacího prstence. Nejvíce,když více přiotevřu rregulaci dole i nahoře na dvířkách,případně při otevření dvířek při přikládání.
Co s tím? Kominík čistil komín v listopadu,projel ho celý,roury jsou taky průchozí.Už si nevím rady.
Komín asi nemá tah . Jestli to dělá jednou za čas , muže to být větrem . To znamená třeba nízká vyška komínu a přes hřeben vítr kouř sráží . . U plochých střech má být vyška komínu cca 1m . U střech šikmých se doporučuje 65cm nad hřeben viz obrázek zde tzb-info.cz/...
Dále muže být dum dobře zatěsněn a komín nemá odkud brát tah (moc vzduchotěsné) . Potřebuje pak speciální vzduch . Bud CPV nebo stačí otevřít mikroventilaci . Ostatní už zmínily digestoř.
Odpovím obecně, jeden z mnoha dalších důvodů je ten, že jste vy, nebo předchozí majtelé, vědomky či nevědomky, zúžili komín v horních polohách, at již nějakou rekonstrukcí nebo nastavením komínu samotného, nějakou nástavbou, rourou a pod.Rozdílné zůžení jen o pouhý 1 cm v horní polovině, má rapidní zcela zásadní vliv na tah komína. To vám řekne každý oborník... najděte si stránku o všem možném a druzích vytápění, stránka má v názvu energoportal...mnoho si přečtete o tahu komínů, naučte se v tom hledat...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.