Nejste přihlášen/a.
Máte speciální recept na utopence?Zkoušeli jsme několik receptů,ale i po měsíci v lednici jsou špekáčky které jsme rozřezali na kolečka stale takové tvrdé?V hospodě mají utopence poloměkké,když se zeptáme na recept tak říkají"obyčejný-možná nechat délé proležet".Poraďte prosím.
Stejně jako @marecek
Kupuji je v Globusu,vyjímečně i jinde.Nechávám je asi týden.Ono asi opravdu záleží jaké byly původně.Někdy jsou sice chuťově dobré ale tuhé.Taky záleží,jestli je necháváte v celku nakrojené nebo je krájíte na kolečka.Já je krájím podélně na čtvrtky.Dělal jsem je zrovna ve středu,mám 2 sklenice.Ty z Globusu mám ověřené,ale jistě jsou i jiné dobré.
Speciální recept mám, zkusím ho sem zkopírovat :
Pikantní špekáčky
1/2 kg špekáčků nakrájet na půlkolečka + 4 cibule na kousky,( spařené, kousky velké na jedno napíchnutí vidličkou)
Nálev: svařit a míchat :
4 lžíce octa
4 lžíce oleje
4 lžíce worcestru
4 lžíce plnotučné hořčice
4 žíce kečupu (ostrého)
8 lžic vody
Dochutit solí (Podravkou), pepřem, chilli apod. Nejlépe je špekáčky a cibuli narovnat do uzavíratelné nádoby a zalít ještě horkým nálevem ( ne vroucím ). Nechat aspoň do 2.dne, občas promíchat. Mělo by vydržet v lednici až měsíc, ale to tak leda u vegetariánů. V případě nouze dát jen na talířky, polít teplým nálevem a ihned podávat.
A nebude to tím,že byl špekáček tužší už před nakládáním?
Dělám také řezy,nic zvláštního s nimi ale nedělám.Nakrájím na kolečka a pěchuji do sklenice spolu s cibulí.Nálev svařím,ocet a vodu 1:1,celý pepř,nové koření,feferonku,bobkový list,trochu soli,pokud nejsou špekáčci moc slaní.
Nechám trochu vychladnout a zaliji až pookraj.Dám jim min.týden a hototvo.Kupuji je v Globusu.
V dtestu nejlíp loni dopadli špekáčky clever z Billy.
Po měsíci v lednici? To je žert nebo skutečnost?
Pokud udělám utopence /dle někdejšího kolegy jim tak říkám/ dle Františka tak ne týden, ale do 4-5 dnů je po nich! pokud klasické v "kyselém"nálevu,tak ty jen pro sebe ale měsíc taky ani náhodou(tedy až po uležení)!
Jinak na špekáčky nekupujem (od jisté doby) neboť syn je dostává v deputátu jako zaměstnanec p.Babiše,resp. Kosteleckých uzenin (předtím Maso Planá).Kam se na tyto "buřty"hrabou všechny běžné výrobky v hyper a super ...(zde recept : recepty.vareni.cz/... )
Je to sice hezké,ale oni si je vyrábí ty deputátní sami pro sebe a ne to co cpou do obchodů takže asi tak.
Nechci ti brát iluze ,ale zadej si na internetu PEKLO NA TALÍŘI ...tam testovali špekáčky a od Kosteleckých uzenin to nechtěl žrát ani pes.Ale těch značek na prd tam bylo víc.
Takže je to díl 26 a do špekáčku ten hnusák Babiš cpe kůže a drůbeží separáty ...by mě zajímalo jestli stará Babišová někdy tomu nenažranci takovou dobrotu dala třeba k večeři? DOPORUČUJI ZHLÉDNOUT KAŽDÉMU MILOVNÍKOVI PŘÍRODNÍHO OPÉKÁNI.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.