Máte speciální recept na utopence?

Od: Datum: 30.01.15 16:23 odpovědí: 7 změna: 30.01.15 19:49
avatar

Máte speciální recept na utopence?Zkoušeli jsme několik receptů,ale i po měsíci v lednici jsou špekáčky které jsme rozřezali na kolečka stale takové tvrdé?V hospodě mají utopence poloměkké,když se zeptáme na recept tak říkají"obyčejný-možná nechat délé proležet".Poraďte prosím.


Seznam odpovědí:
 
moment čekejte prosím, probíhá přenos dat...
Zobrazení struktury odpovědí v otázce
Skrytí struktury odpovědí v otázce
Zobrazení struktury odpovědí v otázce

 

Odpovědi na otázku:
Datum: 30.01.15 16:32
avatar

A nebude to tím,že byl špekáček tužší už před nakládáním?

Dělám také řezy,nic zvláštního s nimi ale nedělám.Nakrájím na kolečka a pěchuji do sklenice spolu s cibulí.Nálev svařím,ocet a vodu 1:1,celý pepř,nové koření,feferonku,bobkový list,trochu soli,pokud nejsou špekáčci moc slaní.

Nechám trochu vychladnout a zaliji až pookraj.Dám jim min.týden a hototvo.Kupuji je v Globusu.

V dtestu nejlíp loni dopadli špekáčky clever z Billy.

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 30.01.15 16:55
avatar

Zadej do okna - utopence- a poklikej v archivu

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 30.01.15 17:06
avatar

Po měsíci v lednici? To je žert nebo skutečnost?
Pokud udělám utopence /dle někdejšího kolegy jim tak říkám/ dle Františka tak ne týden, ale do 4-5 dnů je po nich! pokud klasické v "kyselém" nálevu,tak ty jen pro sebe ale měsíc taky ani náhodou(tedy až po uležení)!


doplněno 30.01.15 19:01:

Jinak na špekáčky nekupujem (od jisté doby) neboť syn je dostává v deputátu jako zaměstnanec p.Babiše,resp. Kosteleckých uzenin (předtím Maso Planá).Kam se na tyto "buřty" hrabou všechny běžné výrobky v hyper a super ...(zde recept : http://recepty.vareni.cz/utopenci-podle-frantiska/ )


doplněno 30.01.15 20:08:

Je to sice hezké,ale oni si je vyrábí ty deputátní sami pro sebe a ne to co cpou do obchodů takže asi tak.

Ohodnoceno: 0x
 
Od: petrzach
Datum: 30.01.15 19:30

Nechci ti brát iluze ,ale zadej si na internetu PEKLO NA TALÍŘI ...tam testovali špekáčky a od Kosteleckých uzenin to nechtěl žrát ani pes.Ale těch značek na prd tam bylo víc.


doplněno 30.01.15 19:40:

Takže je to díl 26 a do špekáčku ten hnusák Babiš cpe kůže a drůbeží separáty ...by mě zajímalo jestli stará Babišová někdy tomu nenažranci takovou dobrotu dala třeba k večeři? DOPORUČUJI ZHLÉDNOUT KAŽDÉMU MILOVNÍKOVI PŘÍRODNÍHO OPÉKÁNI.

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 30.01.15 18:41
avatar

Stejně jako @marecek

Kupuji je v Globusu,vyjímečně i jinde.Nechávám je asi týden.Ono asi opravdu záleží jaké byly původně.Někdy jsou sice chuťově dobré ale tuhé.Taky záleží,jestli je necháváte v celku nakrojené nebo je krájíte na kolečka.Já je krájím podélně na čtvrtky.Dělal jsem je zrovna ve středu,mám 2 sklenice.Ty z Globusu mám ověřené,ale jistě jsou i jiné dobré.

Ohodnoceno: 1x
 
Datum: 30.01.15 19:22
avatar

Já je nedávám do chladu, ale naopak ke kamnům a za 3-4 dny už mlsám. V kyselém nálevu žádný cti dbalý mikrob nepřežije.

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 30.01.15 19:49
avatar

Speciální recept mám, zkusím ho sem zkopírovat :

Pikantní špekáčky
1/2 kg špekáčků nakrájet na půlkolečka + 4 cibule na kousky,( spařené, kousky velké na jedno napíchnutí vidličkou)

Nálev: svařit a míchat :

4 lžíce octa
4 lžíce oleje
4 lžíce worcestru
4 lžíce plnotučné hořčice
4 žíce kečupu (ostrého)
8 lžic vody
Dochutit solí (Podravkou), pepřem, chilli apod. Nejlépe je špekáčky a cibuli narovnat do uzavíratelné nádoby a zalít ještě horkým nálevem ( ne vroucím ). Nechat aspoň do 2.dne, občas promíchat. Mělo by vydržet v lednici až měsíc, ale to tak leda u vegetariánů. V případě nouze dát jen na talířky, polít teplým nálevem a ihned podávat.

Ohodnoceno: 1x
 

 

 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz

 
Copyright © 2004-2016 Poradna Poradte.cz. Všechna práva na poradně Poradte.cz vyhrazena.