Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
chtěl bych se zepta, jak napojit sušičku na pračkový sifon. Odvod kondenzátu ze sušičky je 8mm hadičkou.
Tuto hadičku potřebuji napojit na pračkový sifon, na který je již napojena pračka.
Jedná se o klasický nerezový podomítkový pračkový sifon.
Bohužel nikde jsem nenašel nějaký rozbočovač, redukci popř. cokoli jak tuto hadičku napojit na tento sifon.
Existuje vůbec něco takového? Nebo mám opravdu improvizovat?
Řešil zde někdo podobnou situaci?
Předem díky za rady.
jak to řešil Jiří Srba
dají se pořídit i sady pro odvod kondenzátu, pár info zde
odvod hadičkou je jeden ze dvou způsobů, jak se zbavit kondenzátu se sušičky, jinak vylévat po sušení nádobku...
kterou sušičku máte? možná by někdo našel sadu přímo pro ni...
který sifon máte?
pokud je stávající šroubení odpadu pračky rozměru 1", můžete použít slučovač odpadů
na jeden vstup připojit pračku, na druhý sušičku třeba přes sadu
možná bude třeba nějak upravit hadice...
Dobrý den, patrně Vám to nepomůže, ale já jsem měl takovou hadičku od "pojišťováku"u bojleru zasunutou do přepadového otvoru u vany - a ničemu to nevadilo. Zdravím!
doplněno 29.01.15 20:44:No, tak moc estetické to nebylo, to je fakt, ale účel to plnilo. Možná se podívejte viz odkaz (snad se to dělá i v nerezu), zasunout hadičku a okolo utěsnit.
doplněno 29.01.15 21:06:Myslím, že tam musí být tlak vody, ale na jedné straně by se mohla ta kulička vymontovat a potom by to zřejmě šlo použít. O redukci nevím.
doplněno 29.01.15 21:32:Ano, je. A také, aby se nedostala odpadová voda zpět. Pokud bude odpad volný, tak by se voda vracet neměla. A tyto redukce se dělají i bez uzávěru a zřejmě nic cítit není. Pak jde také o jejich polohu - natočení (asi raději nahoru).
Uvažoval jsem o koupi níže uvedeného dílu:
Na jedno napojit pračku a na druhé napojit klasickou pračkovou hadici a přes nějkou redukci dopojit 8mm hadičku ze sušičky.
Pračková hadice by byla pouze u konce, cca 10-15 cm od napojení na odpad.
Teď otázka zda existuje taková redukce.
A další otázka zda je v sifonu kulička, projde přes ní voda pokud není pod nějakým tlakem, jako z pračky?
Pračkové sifony existují dva druhy - buďto je tam proti zápachu z kanalizace klasický meandr, kde zůstává voda zabraňující průchodu smradu, a nebo je tam nějaká mechanická záklopka. Pokud je to ten s vodou, nebude problém, pokud ten se záklopkou, tak nevím, záleží na konstrukci, zda k průtoku vody do kanalizace je potřeba tlak, pak by to na sušičku asi nefungovalo. Když západku nějak zdemontujete, hrozí průnik smradu. Myslím, že ty podomítkové jsou většinou s vodou.
Jinak určitě musí být také nějaké provedení zpětné klapky na tom přívodu od pračky (což to rozdvojení, co máte odkaz, splňuje), jinak by Vám mohla téct voda ze sušičky do pračky a tudy plnícím otvorem na podlahu. Pokud je tedy sušička vysoko, což předpokládám, protože jinak to z té hadičky do sifonu nepoteče.
Jestli to ale ze sušičky proteče skrz tu západku, to zase záleží na její konstrukci. A pokud tam západka (zpětná klapka) nebude a přicpe se ten sifon, tak zase bordel z pračky pofrčí do sušičky.
Řekl bych, že to prostě není jen tak a hodně bych prověřoval ověřoval, než bych tam definitvně něco namontoval.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.