Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Ve zdi nedrží KO68 a zás. nejde odšroubovat

Od: humbucker* odpovědí: 10 změna:

Ahoj. Dotaz pro praktické elektrikáře.

Dvouzásuvka nejde sundat,odšroubovat vršek zakrytí. A ještě se povysouvá krabička pod ní. Jak by jste řešili tuto věc? Díky.

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Jako nejde povolit šroubek?Tak buď odvrtat nebo použít hrubou sílu-kladivo,majzl...:) Krabicu trochu obklepat a přesádrovat.Jo a raději vypnout el.proud

hodnocení

0x

poodtáhnout co to jde> vyfoukat vzduchem> natlačit tam mamuta...

jen pak když to někdo někdy bude chtít sundat, tak jedině ten majzlik

"natlačit tam mamuta..."

*sok* Kristova noho! To nemyslíte vážně, že ne? Ten kryt musí být snadno snímatelný kvůli případným opravám (výměna opotřebované zásuvky, dotažení šroubků...).

Ale ano myslím to vážně. Když u v současné době nelze kryt sundat, tak je to celkem jedno.

Bez destrukce zásuvky to stejně jen tak sundat nepůjde.

Navíc když tazatel nechce zásuvku měnit, tak nevidím sebemenší problém.

xxxx*

...po tobě bych chtěl jít něco opravovat- neni snad lepší to udělat pořádně, aby to šlo později předělávat?

hodnocení

0x

Pokud se protáčí šroubek, nebo jsou strženy zářezy, tak jedině odvrtat a koupit novou dvojzásuvku. Něco podobného se mi stalo při složení funkčních částí starých zásuvek. Rozteče obou kolíků a trošku liší od nové výroby a když se nový kryt nasadí na starý strojek tak je to zábava to rozebrat.

doplněno 29.01.15 20:52:

Pokud je přístup z druhé strany, tak jsou šrouby - hmoždinky do plechu, kdy po zašroubování vytvoří na svém konci kruh a ten se opře o plech - spodek krabice. Je to sice šílený, ale pokud nebude mít zákazník námitek, tak bych to realizoval.

humbucker*
hodnocení

Jasně chlapi. Ten majzlík, bych viděl až jako poslední možnost.Ta dvojzásuvka je v emailovém soklu a nerad bych ho potom nějak obnovoval. Soused zmínil ještě jednu možnost. Vyvrtat ve dnu krabky větší dírku, do zdi za ní zavrtat hmoždinku a s podložkou tu krabičku přišroubovat ke zdi. Štuky sahají až k okraji té krabičky.

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, jednou jsem řešil něco podobného u normální zásuvky - tam se šroubek protáčel a nepovoloval. Při vypnuté elektřině jsem vrazil mezi zeď a ten plastový kryt nástroj viz odkaz a mírně páčil - tím jsem přimáčkl krabici a odtáhl kryt. Ten šroubek už potom šel povolit. Zdravím!

cs.wikipedia.org/...

doplněno 02.02.15 13:04:

Jo, opět zvítězila česká šikovnost a koumáctví nad spurnou hmotou. Gratuluji k úspěchu.

humbucker*
hodnocení

Ahoj hoši. Tak, abych vám skoro všem udělal radost, tak jsem použil rady od každého z vás.

Magor: vypnul jsem el.

Ben: vyšprajcnul jsem víčko zásuvky, šroubek se chytil a šlo to pak sundat.

Requied: Do prohlubenin a po obvodu krabky jsem omatlal toho Mamuta a zatlačil ji do zdi. Byla to ta mělká a nešlo

s ní pootočit.

Pak jsem, už jenom přišrouboval novou dvojzásuvku, od ABB-Elekropraga, hnědou. Za 105 Kč. Ach, jak já jsem šikovný.

Ještě, ta krabka, měla utržený ten plast s vyřízlým závitem a byl v ní ten dlouhý šroubek, vedoucí až do dna krabičky. Pokud to nějakej ňouma nevyrve ze zdi, tak to tam třeba přežije navždy. I případné přetření soklu. Ahoj. A děkuji za účast.

doplněno 02.02.15 16:08:

Jó Jabrako. V některých specifických situacích, je i to vybušení krabky majzlem dobré řešení. To použité, mělo tu výhodu, že se neprasilo, a nemusel se kazit emailový sokl.

doplněno 02.02.15 17:13:

Ještě mě tak napadlo, co že bych tam dal, kdybych neměl doma toho Mamuta? Třeba silikon, nebo Tekuté hřebíky 49A, nebo ten plast z tavné pistole? Mamuta bych asi nekupoval, když stojí 195 Kč, zas tak moc ho nepoužívám. Furt mi tvrdnou ty špičky. Ještě, že je prodávají náhradní, za asi 25 Kč.

jabraka*
hodnocení

0x

To kladivo a sekáček je dobrý návod.Stačí rozštípnout kryt a koupit nový.Nebo případně novou zásuvku.Z ní pak použít ten kryt.Když se zbavíš krytu,tak se vrut kleštěma snadno vytočí.Samozřejmě vše při vypnutém jističi.

JABRAKA

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]