Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Sádrová omítky-jak prodlužit zavadnutí

Od: beny6 odpovědí: 2 změna:

ahoj všem.Mám prosím dotaz .Lze nějak prodloužit nástup zavadnutí sádrové omítky Rotband? budu totiž potřebovat čas na její zpracování (natažení) a zahlazení a poté ještě do ní budu dělat strukturu.díky

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

jenda46
hodnocení

2x

Pod každou sádrovou omítku dávám penetraci, kromě snížení prašnosti a sjednocení podkladu se také sníží savost nanášeného podkladu - tedy prodlouží se doba zpracovatelnosti, zvýší se životnost atd.

Penetraci nanes ve dvou vrstvách v maximálním poměru ředění. Nech zaschnout dle návodu - obvykle 4 hodiny min.

beny66
hodnocení

ahoj..to už mám napenetrováno .2x ano mám ..to mě nenapadlo,vlastně to tak bude máš pravdu..podklad nebude sát tudíž nebude sádrovka tak rychle vysychat.a taky možná přestanu topit a nechám větší vlhkost v místnosti že?..děkuju

doplněno 30.01.15 21:51:

tak už jsem to zjistila...doba zavadnutí a tuhnutí u sádrové ale možná i jiné omítky se dá prodloužit přidáním kyseliny citronové nebo klihové vody...mě se víc osvědčuje klihová voda...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]