Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Myčka asi ucpaná

Od: suzymon® odpovědí: 21 změna:

Zdravím. Myčka se z ničehož nic v prostřed programu zastavila a dál se ani nehla. Otevřela jsem ji a byla tam voda, která neodtekla. Tak jsem vodu vybrala a zjistila, že tam jsou zbytky těsta. Já blboun včera pekla buchty a strčila jsem nádobu se zbytky těsta do myčky, aniž bych je napřed odstranila. *bzum*, dobrý já to vím, netřeba mi nadávat. Myčku jsem pečlivě vysušila a vyčistila. Ale když ji zapnu, tak se zase částečně naplní vodou a znova se program zastaví. Asi je to ucpané o kus dál. Mám vyšroubovat ty čtyři šroubky a kouknout se pod to? Nebo to také může být tím, že jak tam byla ta voda, tak se vyplavila i sůl a proto to nejede. Bojím se sůl nasypat, když nevím, jestli se myčka rozjede. Píší, že když se nasype sůl, tak se má ihned spustit nějaký program. Aby ta sůl něco nerozežrala. jsem vůl a vůl. Díky za rady. *uf*

21 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

3x

Dobrý den, možná to byla jen smůla, že se zrovna ucpal odpad a ta myčka nemůže vodu vypouštět. Zřejmě to máte napojeno do stejného odpadu jako dřez. Jak odtéká voda ze dřezu? Nestojí tam dlouho? Nebyl již dříve problém s odtokem vody ze dřezu? Zdravím!

doplněno 29.01.15 15:35:

Snažím se si to představit - od myčky jde odtoková hadice skrz zeď do jímky. A na konci té hadice voda vytéká? Nebo ta hadice nejde vytáhnout z té jímky, takže to nevidíte? Hlásí ta myčka nějaký číselný kód chyby?

doplněno 29.01.15 16:29:

Takže, myčka poruchu nehlásí, elektricky funguje, vodu napouští a začne pracovat. Potom v určité fázi pracovat přestane, čerpadlo je slyšet (ale. asi chrčí to čerpadlo). Za ním by to mohlo být ucpané v té hadici. To by se musela ta hadice odmontovat od toho kolínka a pak ji strčit do kbelíku a zkusit myčku, jestli vypustí vodu. Když ne, tak bude problém v hadici.

Pokud ano, tak bude problém v tom odtoku do septiku. Proč máte na odtoku kohoutek, tak to nevím, ale pokud tam tedy je, tak by měl být otevřený - zkontrolujte si to. No, jenže já přes myčku nejsem odborník, tak už asi více nevypotím. Bohužel.

doplněno 29.01.15 16:33:

suzymon - ale, na tom obrázku je snad přívod vody do myčky a tam problém nemáte.

Problém je asi až na odtoku.

macek7411*

Proč do toho dotazu pletete sůl, myčka se dá přeci provozovat bez ní.

hodnocení

Macku, pletu do toho sůl a zapletla bych toho cokoliv, protože hledám příčinu závady. Tak se ptám, co by to ještě mohlo způsobit. No.

hodnocení

Ahoj Bene, není napojená do dřezu, ale samostatně rovnou do té jímky skrze zeď. A jednou se mi to stalo, ale stačilo ji jenom vylít, tu vodu vybrat a hadrem všechnu vodu odsát a zase jela. Teď už nechce.

hodnocení

Nehlásí vůbec nic. Teď jsem to zkusila znova a čerpadlo jede, protože ho slyším. Pak ta vteřinovka jako obyčejně, ale teď jsem slyšela, jak vevnitř slabounce dělá pšk pšk pšk pšk, spíš takové chr chr chr celou minutu a pak ztichne a minutovka se zastaví už neslyším nic. tentokrát se ani voda nenapustila. A ano z myčky vede přímo ta hadice zkrze tu zeď. Ale je tam nějaký kohoutek, nebo co.

doplněno 29.01.15 16:07:

Konec hadice nevidím, protože je v takové trubce a to vede zvenku do toho septiku. Ale vidím tu měkkou část hadice v kuchyni. Ta je přimontovaná k tomu něčemu. že by se tomu říkalo kolínko?.

hodnocení

posílám obrázek. ach jo je to dvakrát

doplněno 29.01.15 16:48:

Aha, no já myslela že když to je dole... No pak vede ještě taková tlustější hadice co vypadá jako harmonika směrem nahoru a tam je také také kolínko s víčkem a tam je vlastně provrtaná ta zeď. Teď jsem si to uvědomila *bzum* . No ale stalo se to, že jak jsem s tou myčkou hrcala, když jsem chtěla udělat tu fotku. Tak jsem to pak zkusila ještě jednou a ona se z ničeho nic rozjela. Tak jsem nastavila program na půl hodiny a zatím to tiká a funguje. Jestli program dokončí, nebo se vypne uprostřed, tak to nevím a modlím se. Dám vědět za chvíli. *modla*

Myčka asi ucpaná
Myčka asi ucpaná #2
hodnocení

Zapotil jste se až až. Díky. Ale zeptám se. To můžu myčku spustit, aniž by byla připojena do odtoku? Kdyby se to opakovalo. Ale teď si dám sakra majzla, abych tam nenacpala nějaké těsto. Mně nejde do hlavy, že se spustila až když jsem s ní začala hrcat.

ben®

Dobrý den, té myčce by mělo být jedno, kam tu vodu vypouští - tedy, odpad je lepší varianta, ale stejně by měla vypustit do kbelíku (nebo na podlahu). Ovšem, neznám to množství vody, ale jeden prázdný kbelík na vyzkoušení by mohl stačit. Potom zase připojit zpět na odpad. Ale, pokud se to nyní rozjelo a pokud se to vše zdaří, tak byl "špunt" v té odtokové hadici (harmonika) a tím "hrcáním" s myčkou se uvolnil a doufejte, že zdárně odplul tím odpadem až do jímky. To jsem sám zvědav, jak toto drama dopadne. Zdravím!

doplněno 29.01.15 17:15:

suzymon - gratuluji Vám k opravě přístroje. Zase další zkušenost a zlaté ručičky (a to skvělé "hrcání").

hodnocení

0x

Také zdravím.Suzy,tím,že jste tam dala tu mísu zapatlanou od těsta,tak se Vám to ucpalo.Musíte vyšroubovat a řádně vyčistit pod tekoucí vodou filtr.Každé nádobí,které do myčky dáváte,musí být očištěné,beze zbytku jídel.Sůl tam dáte až pak.Kontrolka na sůl jistě nesvítí,že? Také je dobré ji čas od času nechat projít prázdnou,tzn.že tam nasypu pouze jedlou sodu s octem a spustím kratší program na čištění ;)

hodnocení

Ahoj Wamp, a čemu říkáš filtr? Já vyndala to sítko, co se dá vyndat lehce a dělám to průběžně. proto jsem přišla na to, že tam je to těsto. Pak jsem vyndala ten drátěný poklop co v něm jsou také dírky a taky umyla, pak jsem pečlivě hadrem vysála všechnu vodu i v té ďouře, kam se strká to sítko a nic. Ale všimla jsem si, že ta deska, ve které tohle všechno, co je lehko vyndavací sedí, má 4 šrouby, tak jestli nemám tohle vyšroubovat a nějak to vyčistit vevnitř. Bože já jsem vůl...a kdybych to nevěděla.

honzajs122
hodnocení

0x

Zkuste zkontrolovat y ty ramena, co stříkají vodu. jestli nejsou ucpaná těstem. Já tam jednou našel sirky? dřevo?
zkuste jí taky ještě odpojit od elektriky - šnůru vytáhnout ze zásuvky, aby se vyresetovala.

hodnocení

Honzajs, ramena jsou čistá, zkontrolováno. A Resetovala jsem a nic.

hodnocení

0x

Je asi ucpaná odpadní hadice. Je k ní přístup? Asi to bude ve vyústění do sifonu nebo kam to vede.

hodnocení

Ra, mám bohužel to samé tušení. Ale nevím jak se k tomu dostat, je to provrtané skrz zeď a vede to do trativodu, jinak to nešlo, nebo to šlo, ale nechtělo se jim do toho. Já právě myslela, že když odšroubuju to vevnitř, tak se tam nějak dostanu prostě zevnitř. Ale to nejde, protože na tom drží ten přívod vody. Tak jsem úplně zoufalá. Samozřejmě, že jsem odpojila ze zásuvky a čekala púl hodiny a resetovala a nic...

doktpr365*
hodnocení

0x

Chtělo by to trochu více informací jak se chová myčka po zapnutí . Měla by nejprve odčerpat vodu-napustit vodu-spustit program mytí. Vodu musí odčerpat všechnu,ta jímka pod sítkem musí být prázdná.

hodnocení

myčka po zapnutí minutu jede a napouští vodu, nebo co to tam dělá. Já dovnitř nevidím, dveře jsou zavřené. Pak, když má naskočit mytí, normálně to slyším, jak se otáčí trysky a jak šplouchá voda, tak to lehce cvakne a není slyšet nic a přestane blikat čas a zastaví se. Když ji otevřu, tak je tam asi dva litry vody. Heršoft já bych si dala takovejch pár facek...

hodnocení

0x

Vyčistěte, co jde a pusťte program bez prášku. Na začátku programu se obvykle pustí čerpadlo a vyčerpá vodu, která zbyla z minula. Pokud čerpadlo neuslyšíte, pravděpodobně je v háji. Může a nemusí to souviset s tím, že běželo naprázdno při ucpaném odtoku.

hodnocení

To myslíte to že je v háji to čerpadlo? No by byla teda smůla. A co se dá teda dělat? Ale ta myčka nejela naprázdno, protože se vypla. Jo a prášek nedávám ale ty polštářky. Ale k tomu aby vypadl, vůbec ani nedojde.

sanyo*

Nevím, zda jsem to přehlídl, ale asi by bylo dobré napsat zn. myčky. Jinak pokud jste všechno vyčistila ( tedy doopravdy) , zresetujte myčku - ale NÉ pouhým vytažením zástrčky ze zásuvky, jak řada rádců tady radí, ale reset proveďte pravděpodobně delším přidržením knoflíku nebo tlačítka (? značka?) podle návodu, dolejte do myčky určité mmnožství vody ( 1/2 litru) a zkuste ji zapnout... uvídte na reakci.) .. POkud si nejste jista vyčištěním je dobré jí propláchnout za použití vody a vodního vysavače , třeba i s nástavcem... Pokud začne čerpat vodu, znovu ji zresetujte a pak se uvidí...

doplněno 29.01.15 17:12:

suzy - to bude určitě dobrý, to jsem ti chtěl poradit jako druhou možnost a to - odšroubovat přívod vody od kohoutu, hadici položit k zemi, aby se voda jakoby vylila stylem sem-tam, a znova ji nasadit. Jenže to jsem si netroufl, protože většinou ty kohouty jsou někde špatně přístupný, pod linkou atd..., proto je dobrej ten vysavač..určitě to bude dobrý a piš si : nedávat zbytky, všechny vyškrab a šup s tim do koše nebo někam jinam.. !

hodnocení

Sanyo, nepřehlíd. Já to nenapsala. Je to Beko, A resetovala jsem knoflíkem, jak se to popisuje v manuálu, držet 3 vteřiny. Držela jsem asi 4. Vynuloval se program a pak jsem nastavila znova. Nic, nefungovalo to. Ale jak jsem dělala tu fotku, tak jsem myčkou šoupala a hrkala a když jsem ji dala zpátky, tak jsem ji ještě jednou pustila znova a ona se rozjela. Teď normálně jede, tak nevím, co se to mohlo stát. Zatím tedy nevím, jestli se v pořádku program dokončí. Mám to na půl hoďky, za chvíli by měl končit. Dám vědět, jak to dopadlo.

hodnocení

Tak hlásím, že myčka v pořádku domyla. *uf*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]