Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Základová deska z oblázků

Od: mirakriz* odpovědí: 4 změna:

Zdravím,

při hledání inspirace na stavbu jsem narazil na Základová deska z oblázků.

Vůbec si to nedovedu představit jak se to realizuje.

Nemáte někdo nějakou zkušenost s tímto řešením?

řešení zákl.desky je popsáno v tomto článku: novinky.cz/...

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

mcmerkurion*
hodnocení

0x

podle mne se jedná o obyčejné kamenivo,štěrk o různé hrubosti,po našom> šutry,ale takhle to zní pohádkově...

doplněno 29.01.15 17:02:

...jo,takže nejde o základovou desku z "oblázků" ale podklad je z blázků,jen k upřesnění,akorát se divím,že tu desku nearmoval...

doplněno 30.01.15 13:08:

@mirakriz no vypadá tp tak,takže z "oblázků" a jesdtli jsou to ty co já myslim,tak ty jsou zaoblený a moc pohromadě držet nebudou a na to nearmovanou desku> mě to hlava nabere...

hodnocení

0x

Takže pokud to chápu správně, vykopou se základy, nasypou se oblázky, nahoru jemnější a na tom se udělá takový betonový proarmovaný věnec. Nějak si ale nedokážu představit, že by se někde kolem domu začala hýbat zemina.
Je pravda, že se to asi nestane, ale... může prasknout voda, vymlít zeminu okolo a je problém, jak to spravit?
Můžou přijít záplavy... Přijde mi to jako zvytečný risk, který nemá kromě maličké uspory ceny domu (vzhledem k celkové ceně baráku) smysl.

mirakriz*
hodnocení

no mě nejde do hlavy tato věta "Tento postup je mnohem levnější, rychlejší a lépe se izoluje, než kopat základy, na které pak stavebníci stejně lijí několik vrstev betonu," tvrdí přesvědčeně"

to je jak kdyby nepočítal s žádným výkopem...?

Asi myslel "kopat základy, které se vylijí betonem" x " kopat základy které se nemusí vylívat".
Každopádně základy tam vykopaný být musí, fyzikální zákony fungují i u "chytrých" stavebníků *smich*.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]