Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Napojení novoduru

Od: jarous* odpovědí: 17 změna:

Chtěl bych do starší a funkční novodurové stoupačky 100 dodatečně napojit odpad z umyvadla 40 . Jak nejlépe utěsním zavedení tohoto menšího průměru do stoupačky , aby spojením neprosakovala v budoucnu , po zaomítání , odpadní voda? Anebo , jak nejlépe toto zavedení , celkově nejprofesionálně provést?

17 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

bimba*
hodnocení

2x

Já už to mám napojené asi 10 let přesně jak se píše nahoře. lepidlo jsem použil Araldit 2021,ale určitě lze použít i jiné

Napojení novoduru

hodnocení

0x

To tam nejde vložit šikmý T kus 100/40? Stoupačka je průběžná i z horního patra? Jinak to bude opravdu neprofesionální.

jarous*
hodnocení

Ta stoupačka je přes tři patra , je už 15 let zazděná v rohu . Já se k ní musím prosekat , udělat do ní nějak otvor a zavést tam tu 40ku . Ten redukční díl bych tam asi nedostal . Jak to tedy udělat poloprofesionálně , aby mě okolo napojení netekla voda , když nahoře někdo třeba spláchne?

Problém je ten, že jakmile něco prostrčíte do roury, okamžitě se začne stoupačka zanášet, protože se začnou zachytávat nečistoty které potečou z vrchu. Začne to vlasama a nítěma z praček a ukončí to toaleťák.

jarous*
hodnocení

Ta stoupačka je pouze záchodová a já do ní nějak musím napojit ten novodur z umyvadla 40 . Chtěl bych ho tam zasunout asi 1 cm , ale jak to a čím to oblepit a utěsnit , aby to časem neprasklo a neprosakovalo? To by mě zajímalo , jak to napojují profíci , když tam nejde vložit redukce? ( je to na stoupačce mezi dvěma patry )

celp*

Ten redukční díl tam dostanete .Je potřeba stoupačku dostatečně obnažit.Vyříznout z ní menší část než je délka dílu.Pomocí opalovací pistole udělat ve spodním dílu stoupačky hrdlo tak dlouhé aby vložka šla zasunout směrem dolů a pak přizvednou k hornímu dílu stoupačky .Nejdříve odskoušet na sucho a potom s lepidlem na hotovo.

Nemáteli s tím zkušenosti nemusí ani jeden návod dopadnout dobře.Se starým novoduren se nepracuje moc dobře.

shakul
hodnocení

0x

V místě potřebného napojení ve stoupačce vyříznout dostatečně velky otvor t.j. těch 40. Klasickou novodurovou odbočku podél rozříznout a na vzorně očištěnou a odmaštěnou plochu stoupačky nanést dostatečné množství lepidla. Připravenou část odbočky přiložit na stoupačku a přitáhnout ke stoupačce hadicovými sponami

jarous*
hodnocení

Díky za radu , myslíš rozříznout tu redukci - odbočku 100/40? a tu tam jakoby naklapnout na tu stoupačku a podlepit? Je na to potřeba nějaké speciální lepidlo , nebo klasické na novodur? Tenhle návod bude asi ten nejlepší . Díky

takto se to dělá normálně, jen s tím, že otvor se vrtá klidně před i pak, Vše podle šikovnosti.

hodnocení

0x

Podobny problem resil muj kolega take. Prvni problem, pokud se to lepi lepidlem na to urcenym, plne zaschnuti aby to tesnilo, trva pomalu cely den. Z toho vychazi druhy problem, jak zajistit aby v dobe montaze a hlavne po zbytek dne nikdo nepouzil WC. Soused nakonec pouzil presuvku
akoupelnyatopeni.cz/...
a nad ni potom klasiku
akoupelnyatopeni.cz/...
Kdyz jsem se ho ptal zda to nekde tece (ma to tak zhruba pul roku) rikal ze nikde ani kapka. Nevim zda je to tak profesne spravne, ale mu to funguje.

to je právě to vyvrtání až po. Očistím trubu, přiložím odbočku, kterou jsem rovněž očistil a celoplošně nažrel lepidlem na novodur, zajistil proti posunutí. Po zaschnutí vyvrtat. (zeptáte se čím?)

jarous*
hodnocení

Tak díky všem za rady , zase jsem o hodně chytřejší . Milane , rozveď více tvůj postup - proč vrtáš až po upevnění? A samozdřejmě , jakým porychtunkem se to dá nejlépe odvrtat? A ještě doporuč typ lepidla . Já mám s lepidlama tak špatný zkušenosti , že už jim vůbec nevěřím a mám strach , že to může v budoucnu prasknout a téci . Jo kdyby to bylo na fraj place , jako na tom fotu , to by byla věc , ale já to musím vysekat v šachtičce v rohu . Díky předem

bimba*

Dovolil bych odpovědět za Milana, otvor se vrtá potom kvůli tomu že není pokaždé možné odstavit stoupačku do doby než vytvrdne spoj. Co se týká toho lepidla tak mi napiš na vnitřní poštu.

lepidlo na novodur, díra se vrtá až pak, aby to po dobu schnití neteklo, nesmrdělo a podobně. Dírka se udělá vrtákem vedle sebe ...

jarous*
hodnocení

Díky za rady , zítra se pouštím do vysekávání , matroš už mám nakoupený a pořídil jsem 2 druhy lepidla :

L 20 na tvdý PVC a Superfix na novodur . Jedním to plánuju nalepit a druhým oplácat . Poradíte , které použít vyloženěji a raději na nalepení? A udělám jak radíte , nalepím , nechám den zaschnout a až potom odvrtám . Tak se mějte a ještě jednou díky za ochotu poradit . Jarouš

a co kutilská poradna?

jarous*
hodnocení

Rozhodil jsem pro jistotu zároveň dotazy i tam :) Víc hlav víc ví , snad jsem tím nikoho neurazil?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]