Nejste přihlášen/a.
Ahoj, mám dílnu, v ní dřevěný ponk se svěrákem, občas to prskne i dál od stolu. Máte nějaká doporučení, jak zvýšit bezpečnost? Lino z podlahy jsem už vyhodil. Asi koupím raději požární hlásič na strop.
Dobrý den, navrhuji svářet za plechovou plentou a neustále mít v dílně vědro s vodou.
A před opuštěním dílny vše zkontrolovat. Zdravím!
Pokud tam i sváříte, tak se z požárního hlásiče brzo zblázníte...
Prostě to chce hlídat kam to lítá a všechno hořlavé dát stranou, nebo do zavřených skříní.
Stejně tak doporučuju CO2 hasičák. Ten není problém dávkovat podle potřeby a je i levné jeho naplnění.
To zmíněné vědro s vodou je snad samozřejmé.
v dílně kde se svařuje by dřevěný stůl být neměl . Idealní je železná deska pouze s nohy a plechové skřínky. 6elezný stůl se opatří svěrákem a dost to usnadnuje práci se svářečkou ohledně kostry stačí ke stolu bodnout šroub a kostříte celý stůl. Podlaha idealně betonová může být opatřená nátěrem. Pokud svařujete npř auta a jiné snadno hořlavé věci měl by být po ruce hasičák
Tatík hodil na ponk kus plechu - prostě jen tenká vrstva pozinku. Ale když to prskne dál od stolu, to vám nátěr nepomůže. Chce to mít betonovou podlahu, místnost bez dřevěných skříní, bez hořlavých plastů, ředidel a barev v okolí, případně bez závěsů a záclon...
V každém případě jsem pro ten (alespoň malý) CO2 hasičák. Také bych doporučil v blískosti mít hlavní vypínač přívodu el. proudu "stiskem vypni".
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.