Nejste přihlášen/a.
Potřebuji poradit, chci koupit koberec do obývacího pokoje, ale nechci za něj zbytečně moc platit. Napadlo mě, že si koupím koberec přes nějaký eshop. Eshopů je na internetu hodně, tak nevím, který je dobrý. Další věc je, co když koberec bude jiný než jsem si představoval (manželka). Děkuji za rady a svoje zkušenosti.
Dobrý den, záleží také na tom, jak velký (a těžký) to bude koberec. Od toho se potom bude odvozovat i cena za dopravu z e-shopu. Také jsem chtěl kupovat koberec přes internet, ale potom jsem šel do kamenné prodejny, zjistil, že ceny jsou tam stejné a doprava v místě zdarma.
Navíc tam máte možnost si koberec vybrat, osahat, pohladit, vidíte jeho strukturu a sílu i porovnat více druhů koberců nebo barev. Také tam mají koutek zlevněných koberců nebo zbytků. Pokud má hlavní slovo při výběru koberce Vaše paní, tak se v kamenné prodejně může realizovat. Času tam mají dost a fronty tam nehrozí. Zdravím!
No já mám tuto zkušenost, starou pouze jeden měsíc. Můj syn si nedal říci a také koupil koberec uváděný jako originál orientální. Byla tam i fotky, které se mně teda vůbec nezdály. Mám totiž doma tři skutečně orientální koberce a vím, jak má vypadat ručně tkaný koberec a navíc musí mít každý takový koberec certifikát připevněný na rubu koberce. Ten tam zůstává, nikdo ho nesundává, to bylo stejné, jako kdyby někdo schválně vybrousil ze zlatého šperku jeho punc. Můj syn je paličatý mezek a všechno ví lépe nežli já, protože jsem stará a ničemu už prý nerozumím. Hádal se, protože jsem mu řekla, že určitě nekoupí koberec pouze z pohledu na foto, ale dojede si na místo a zjistí si o co kráčí. No nechal se napálit, blboun jeden. Koberec je obyčejný industriálně tkaný takový ten komunistický "peršan". Tenkrát se zde nic jiného neprodávalo, ale byly to hodně drahé, (na tu dobu) vlněné koberce, které vydržely. Mám jeden doma na zahradě v altánu už deset let a drží. A to se po něm předtím chodilo už dvacet let. jenomže to, co koupil on, nebude ani zdaleka tak kvalitní. Takže moje rada zní, na internetu se koupit dá, sama jsem viděla několik pěkných kousků, ale určitě osobní odběr a prohlédnout. Jinak naletíte. Ten můj kluk je teď naštvaný, ale nechce se mu to řešit a posílat zpátky a ještě k tomu bylo kanape, takže "kup" na h..no. Jen si na to vzpomenu, mám vztek.
doplněno 28.01.15 15:32:Znalec koberců určitě nekoupí... A to by bylo stejné... prostě jak jsem rozčilená vypadávají mi slova
Waneso, tak to jste štěstí měla. Teď ovšem záleží na tom, kolik jste za něj zaplatila a také na tom, jestli to byl koberec jenom zakoupený v Německu a pak přivezen sem. Pokud byl v Německu i vyroben, tak to samozřejmě není "peršan". A co máte na rubové straně za certifikát? Musí tam být solidně připevněna buďto látková značka a nebo z takového silného papíru s údaji, kde byl vyroben, jak byl vyroben a také druh použitého materiálu a hustota uzlíků. Někdy bývají obě. To by chtělo fotku.
Pokud si na něco nemohu sáhnout, pohladit, nekoupím. Všecko, co si na netu najdu, zajdu do kamenného obchodu, prohlédnu v reále a buď tam koupím nebo až po porovnání cen, objednám. A to po zkušenosti s vysavačem a dceřiným povlečením. Vysavač jsem chtěla malý, ale výkonný a přivezli mi slona. Dcera objednala povlečení a přivezli ji fáčovinu, doslova, řídkou, z umělé hmoty. Pohledejte na netu, porovnejte ceny na heureka.cz a pak zajděte zkouknout do prodejny. Nemusíte vidět ten váš, konkrétní. Koukněte se na stejné jméno, od stejného výrobce, jen třeba v jiné barvě.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.