Nejste přihlášen/a.
byl mi odejmut invalidní důchod , podporu v nezaměstnanosti mi nepřiznali , z důvodu nezaregistrování na pracovním úřadě při snížení invalidního důchodu na 2 stupeň . Mám jen příspěvek v hmotné nouzi 3 400 kč je možnost neplatit za popelnici?
tak takle - starosta je zmetek - říkal že o ničem neví a na příspěvek na bydlení nemám nárok jelikož jsem přihlášený na obci
Dobrý den, to by Vám nejpřesněji řekli přímo na radnici Vašeho města - mají na to vyhlášku a zřejmě i možnosti úlev v určitých případech. Zkuste se tam zeptat a vše jim vysvětlit a doložit. Zdravím!
P.S. Já se tam chodím ptát na poplatek za popelnici každý rok - vyhláška se u nás mění.
doplněno 28.01.15 14:21:No, a máte to vyřešeno.
doplněno 28.01.15 16:12:Bez ohledu na to, je-li starosta zmetek či není, by Vám měl říci, jestli občan hlášený na obci musí (dle obecní vyhlášky o odpadech) platit za popelnici. Ale, odpad zřejmě produkujete, popelnici možná máte (nebo použijete nenápadně tu sousedovu), tak by se slušelo i platit.
Nebo, tedy, i s úlevnou slevou (pokud jste v hmotné nouzi).
1.krok - jak psal BEN, zda spadáte do skupiny osvobození poplatku zjistit na radnici/OÚ daného města, neb to není ze zákona, ale vyhláškou...
2.krok - pokud zjistíte, že nejste osvobozen (+ dovozuji z čerpání hm. nouze, že máte nárok i na příspěvek na bydlení)>>>tam je kolonka,kterou v příslušném kvartále o daný poplatek doplníte (a doložíte na ÚP skutečnou úhradu) a tím se následnující kvartál vám o něco málo zvedne přepočtený přísp. na bydlení...
Informace jsem získal na stránkách města:
OSVOBOZENÍ od poplatku na rok 2015
osoby žijící celoročně mimo území České republiky – nutné doložit potvrzení od zdravotní pojišťovny, pracovní smlouvu, potvrzení o studiu, doklad o pobytu
osoby celoročně v ústavech sociální péče - doložit dokladem o pobytu
osoby celoročně ve vazbě nebo výkonu trestu – doložit dokladem
osoby celoročně žijící mimo území města – nutné doložit dokladem o uhrazení místního poplatku za odpad vydaným obcí, ve které se zdržuje
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.