Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, mám následující problém:
Můj soused si plánuje dát kamerový systém na svuj pozemek, a vím že má v plánu umístit i kamery na mou stodolu se kterou jeho pozemek sousedí, ovšem tuhle informaci jsem získal od technika co mu to bude dělat. Soused mi tohle pravděpodobně oznámit nehodlá. Soused žije totiž v domění že si může dělat co chce a jak chce.
Jak to řešit a ž tahle situace nastane? Upozorňuji že se sousedem je opravdu velmi špatná domluva.
Jako první bych to s nim asi zkusil podobrém a oznámil mu ať kamery třeba do konce týdne odstraní atd..
Pokud by to ale neudělal tak kam jít dál? Na policii?
V případě že by i jiná kamera byla třeba namířená na můj pozemek a tím pádem zaznamenávala co se tam děje, mám právo se také ohradit ne?
Předem moc děkuji za odpověď.
V případě že záznam je nahráván, musí být souhlas úřadu pro ochranu osobních údajů. V případě že záznam není nikde ukládán, není souhlas třeba, ale v případě záběru kamery na jiný pozemek, nebo je třeba oznámit viditelně cedulkou o tom, že prostor je monitorován kamerou. Domovní zvonky záznam nemají, stejně jako domovní kukátka která mají kameru, toto dodržet nemusí.
Majsterjoe nemáte pravdu , bohu dík kamerám které mám na ochranu svého pozemku se nám povedlo zachytit zloděje právě kvůli nahrávce.
Pořizovat nahrávku smí pouze soukromá osoba nikoli podnikatel .Kamera nesmí být namířena a zasahovat k sousedovi,v případě že zachytává i obraz veřejného prostranství není to na závadu nesmí být nahrávka umístěna třeba na internetu apod.
Ten kdo vstupuje na chráněný pozemek musí být informován že je monitorován se záznamem.
Tyto informace mám z velice důvěryhodných zdrojů,bohužel tuto instituci nemohu jmenovat protože nemám od ní povolení.
Co takhle zajít přímo za sousedem a předem mu říct že nesouhlasíte?
Mmch. ta kamera může natočit zloděje který vykrade vás, pak se vám to bude hodit. Tj. pokud to nemá na šmírování tak bych mu to klidně dovolil.
Na vašem pozemku nemá co dělat, o instalaci na majetku ani nemluvě. Obraťte se na ÚOOU, popř. pročtětě tam položené dotazy. Jak tam technik vstoupí, volejte policii.
Co se týká umístění kamery na Váš majetek,to snad není třeba komentovat.
Pokud by kamera snímala Váš prostor,pokud se nepletu z dřívější diskuse tady,obraz z kamery nesmí být nahráván na záznamová média.
A myslím,že by ani neměla snímat Váš pozemek.
Zkuste si tady najít diskusi z dřívějška o tomto problému
Mám dojem že to bude Hogo-fogo, možná tam má bazén, odpočinkový milionářký koutek a.p., dle možnosti investujte do kamer nařiďte je na bazén a další jeho propriety, je-li možno i do oken sousedovic haciiendy, případně použijte levné atrapy, možná poté zapne mozek, pokud je jim vybaven, můj příbuzný to takhle vyřešil a během týdne vyholený zbohatlík prskal jako křeček vyhrožoval, šermoval Sokolíky a spol, a poté kameru odmontoval
Určitě máte právo se ohradit.Dokonce je na to zákon.Podrobně si přečtěte uoou.cz/... .Já si to také pročítala ,jestli potřebuji povolení na kameru do auta.Ale soused nesmí natáčet nic z vašeho pozemku natož mít kameru na vaší stodole.Ta by letěla!
Tak samozřejmě nemůže umisťovat svůj majetek na majetek cizí a nesmí natáčet jiné prostory než své ... Na druhou stranu já měl problém s tím že si pán stěžoval že moje kamera zabírá prostor za mou garáží (tedy pozemek který vlastně už není můj ale veřejný ) Jelikož tam nikdo nechodil neviděl jsem v tom problém - nic méně panovi se to nelíbilo tak jsem kameru odpojil - a opravdu se divil proč mu to tak vadilo / o měsíc později se zjistilo že ten pán vykradl někomu garáž.. Kdo nemá co tajit tomu taková kamera snad vadit nemusí- pokud to tedy samozřejmě nejde někam na internet apod. Většina kamer nahrává stylem že zaznamenává 10-50 hodin a potom přemazává.
nejde tady o tajeni, ale ze si nekdo chce umistit neco na cizi dum (muj) a to je preci protizakone
Nadruhou stranu, když už bude na Vašem pozemku, vašem domě, tak bych si ji při její nefunkčnosti sundal. A pan soused si může stěžovat kde chce.
souhlasím s "asd1" - pokud neprovádím nic, co by ostatní neměli vidět, byla bych naopak ráda, kdyby sousedovy kamery hlídaly i můj pozemek. ! Vůbec bych to neřešila.
... podle těch keců, co tady občas čtu, tak si nesmím ani v autě nahrávat svou jízdu, protože jezdím kolem cizích pozemků. Když jsme u těch všeobecně pravdivých keců, jak je to zakázané, který zákon, který § to zakazuje .. bude to asi větší váha, než jedna paní povidala v tramvajce, že se to nesmí a že je to trestné.
fidonet, možná raději nejdříve víc číst a vyznat se a až poté psát o "kecech"
Stravitelnou neprávnickou češtinou třeba zde kamerovatechnika.cz/...
Zdravim,ja taky chystam kamery hlídající muj pozemek (před domem,za domem,bazen,zahr.dum, 4garaž,včetne plochy pred garažemi a jistě bude snímat nepřímo a neumyslně okolní části pozemků. samozřejmě se zaznamem alespon 14dnů. a jelikož mám jedny magory pražský před sebou ,kterým vadí od všech všechno,vůbec nebudu od nich NIC brat v potaz ani v nejmenším.prostě je to bud "FEJK" nebo bez zaznamu. absolutní nezajem.nemají nikde šanci.
Pozor na to,kdyby byli Vaši sousedi chytří,mohli by se obrátit na UOOÚ -zákon o ochraně osobních údajů,že je nezákonně natáčíte a je problém.Proto jse si sehnala pro jistotu povolení i na kameru do auta,protože by se taky mohlo stát,že by mi jakákoliv ososba mohla udat,že jí natáčím nezákoně a bylo by zle.Měla jsem s tím zkušenost před 4mi lety.
doplněno 10.02.15 10:05:Ještě tady se podívejte...
to patří jinam,já se spletla..a nejde příspěvek vymazat..
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.