Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Šlehač smetany - jak použít

Od: my* odpovědí: 17 změna:

Dobrý den , máme doma tento šlehač smetany ( šlehačkovou lahev) a potřeboval bych více informací ,

o tom jak s ním zacházet. Byl v originální krabičce , ale návod k němu nebyl . prosím o radu

na obrázcích je náš ten modrý, ten stříbrný je ze serialu Návštěvníci

Šlehač smetany - jak použít
Šlehač smetany - jak použít #2

17 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x
Dáte tam bombičku /ty koupíte běžně/ a krabičku smetany ke šlehání.Tu tam samozřejmě nalijete.To je celé ;)

hodnocení

2x

Tak sa to robí ako soda s vody,len sa tam leje smotana na šlahanie a bombičky na ten šľahač.

hujer123*
hodnocení

0x

Do láhve nalijete 0.25l šlehačky ke šlehání, uzavřete hlavicí a do nádobky vypustíte obsah bombičky s náplní N2O. Protřepete a můžete vypouštět hotovou šlehačku. Při tom se láhev drží dnem nahoru a poprvé to chce nacvičit někde, kde nehrozí, že si vyděláte na malování kuchyně.

doplněno 28.01.15 07:30:

Zmáčknete celý ten černý váleček, ze kterého vede vypouštěcí hadička.

hodnocení

0x

kdysi jsme měli téměř stejnou

i-tescoma.cz/...

na tyto bombičky

colosus.cz/...

nemáte k tomu ještě ten šroubovací kryt na bombičku? aby bylo možno láhev po nalití smetany natlakovat...

doplněno 28.01.15 08:34:

u některých typů se šlehačka "vypouštěla"dotahováním šroubu s tryskou; když odšroubujete celou plastovou hlavici i s "tvořítkem - špičkou - nástavcem", uvidíte vevnitř pístek, který uzavírá výtok; zatlačením pístku trochu dovnitř (pokud si pamatuji tak1-2mm), otevře se výtokový otvor; stejně tu hlavici po každém vyprázdnění láhve musíte rozdělat a vymýt, jinak zbytek zkvasí...takže zkuste rozdělat hlavici, rozložit na tvořítko, matici tvořítka, pístek se dvěma těsnícími kroužky, těsnění láhve a vlastní těleso hlavice...snad to je vše a bude jasné, jak to funguje...

my*
hodnocení

ten kryt k tomu je a dává se ze spodu

spíše potřebuju vědět jak tu šlehačku dostanu ven , nemá to žádnou páčku na vypouštění šlehačky

Máte tam přece tu trysku,vzdyt ta trčí na dálku !
Tou se šlehačka stříká a dokonce dělá i pěkná zdobení :) Pochopil?...
ladinpraha*
Staci ji vyklonit z osy.

my*
hodnocení

tryska ano ale páka ne! myslím něco jako tady na obrázku!

vyklonit z osy jsem nezkusil, mimochodem tahle lahev funguje perfektně

Šlehač smetany - jak použít #3
janka*

Dobrý deň :) téma je síce viac ako rok stará,ale zaujíma ma,či ste prišli na to,ako tú flašu na šlahačku použiť? Dostala som úplne totožnú a tiež netuším,ako sa s ňou robí *sok**hi*;)

na spodok sa dáva bombička,to mi je jasné...hlavu aj trysku k tomu mám + ešte malú pružinku a nejakú kovovú tyčku..pochopila som ,že sa asi na tú trysku zatlačí nejak z boku a tak by to malo striekať :-D

Ak ste na to prišli,ako zložiť tú hlavu a ako sa s tým robí,moc ma potešíte,ked mi dáte info..Dakujem pekne:)

No pokud máte tu co je nahoře, kde není žádná páčka, tak bych stlačila v tom místě, kde je to šroubování směrem k sobě-dolů. nevím jak to popsat. Pokud je to ta co má viditelnou páčku, tak není co řešit. Zmáčknu páčku a šlehačka už jede ven...

Také mám podobnou lahev.

janka*

Dakujem za odpoved,no tá čierna šrobovacia matica,ktorou sa prichytáva tryska sa stlačiť nedá*stop*;)

Mám tú flašu na hornej foto=bez páčky--samozrejme keby mala páčku,logika nepustíííí *jasne*:)

Len som to dostala rozobraté a nejak neviem,ako to správne zložiť a použiť --rovnako ako zadávateľ otázky ;)

Šlehač smetany - jak použít #4
Šlehač smetany - jak použít #5
ladinpraha*

Černá matice se sundá a na její místo se našroubuje držák s bombičkou. Utažením se bombička vypustí do láhve. Potom držák s bombičkou vyšroubuji, na tyčku navléknu pružinu a trysku a černou maticí našroubuji na stejné místo. Prstem zatlačím z boku na trysku, tím se uvolní napouštěcí/vypouštěcí ventil a štehačka jde ven. Láhev samozřejmě držíme tryskou dolů.

janka*

Dakujem ;) len tá bombička sa šrobuje na spodku flaše,ked sa dá dole tá čierna obruba,ale to som vedela:)

No mne sa stále zdalo,že mi niečo z tých súčiastiek na hlavicu chýba..a tú pružinu som dávala pod tyčku a nenavliekala na ňu:-DVyskúšam a snád to pôjde...Dakujem :)

Šlehač smetany - jak použít #6
Šlehač smetany - jak použít #7

hodnocení

0x

Doplním, že my jsme po nalití šlehačky do lahve, rozmíchali do šlehačky ještě ztužovač šlehačky, pokud jsme chtěli, aby třeba zákusky ozdobené šlehačkou, na stole chvíli vydržely a šlehačka hned neklesla. Na 1/4 l šleh. jsme dávali ještě lžičku moučk. cukru.

convexus
hodnocení

0x

Ke šlehači se dodával tento záruční list s návodem.

Šlehač smetany - jak použít #8
janka*

Ďakujem krásne :) tento návod sa určite hodí :D už som flašu síce použila,ale predsa som spravila malú chybičku=pružinku som dala širším koncom na tyčku a tu v návode je to naopak :)

Neviem síce,či to má nejaký význam,ale aspoň to už budem skladať správne...dííík :)

ctenar*

Convexus, kde jsi ten návod proboha vyhrabal? :-D *palec*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]