Zdravím. Na zahradu nemáme žádnou příjezdovou cestu takže jezdíme po trávníku což přes podzim zimu je dost znát a ze zahrady se pomalu stává tankodrom. Jaká dlažba či jiné řešení navrhujete jako nejlevnější/nejlepší aby to udrželo auto ☺? Napadla mě zatravňovací dlažba co myslíte? Jde o cca 4x10m.
Zatravňováky jsou vhodné, v šíři 60cm dokáží rozložit váhu vozu a současně umožňují ošetření trávníku i panelů. Pokud mohu doporučit, nevolte plastové, ale volte betonové. To je má zkušenost, která se mi osvědčila. Stačí samozřejmě položení jen v pásech nájezdu kol automobilu.
Není plast jako plast. Betonové jsme vyházeli neboť se v nich vypalovala tráva, byl z toho žlutý, škaredý, zaschlý koberec. Pod zelenou travičkou nyní máme tyto ploty-plotovky.cz/... a točí se na nich i traktor s pluhem a ani se nehnou.
doplněno 28.01.15 14:46:
- výkop asi 5 - 10 cm dle síly zatravňovaček . Uložit se dají do čehokoliv, my máme někde písek, nekde štěrk, velikost zrna nemá překročit 0,5 cm.
no to je mi názor ! ! ! plasťáky se opradu zničí, obvykle proto, že je uživatel zatěžuje jinak než pro jaké zatížení jsou určeny a pak se všude říká, že to odejde. Víte kolikrát to není o výrobku, ale o uživateli a jeho IQ.
zcela přírodní varianta je vykopání rýhy tak š. cca 50cm, hl. do cca 30 cm. Do ní dáte geotextílii i po bocích, pak nasypete štěrk uhutníte pěchem a pak štěrkodrť nebo něco podobného, co není moc blátivé. mělo by to fungovat. zda je to zcela nejlevnější nevím. Poměně levná je vrstva ze stavebního odpadu (recyklát) ale menší frakce zatlačená zahuttněním do zeminy.
Mam udelane pasy na prijezdove ceste z betonovych zatravnovaku. Trava v tom moc neroste, sem tam nejaky ten plevel prezije. Priste by jsem to radeji vysipal jemnym sterkem. Ptijezdova cesta byla puvodne sterkova jak popisuje kolega, ale pri odhazovani snehu to delalo problem. Jednak po tom neklouzalo hrablo a za druhe jsem odhazoval snih i se sterkem a vybirejte to potom ze zahonu
můj otec kdysi použil staré dobré kočičí hlavy, ony známé velké šedé čedičové kostky. Postavil z nich vjezd a ten vjezd je bezúdržbový a nezničitelný a vypadá dobře ještě teď.
Nedoporučuji vysypat štěrkem, škvárou a podobným, nadělá to mišmaš. Když něco levnějšího, tak sypat kamení (beru u řeky), ale bude to na delší dobu, než si to sedne. Asi nejlepší by byla rýha a vysypat i zbytky cihel a pod. a menší kamenivo nahoru. Já zatloukám i kolíky z tvrdého dřeva.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.