Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

K čemu je dobrá magnetická vrtačka?

Od: martinsvoboda odpovědí: 4 změna:

k čemu je dobrá magnetická vrtačka? Kromě vrtání přesných děr, dělal jsem s ní a že by práci usnadnila, to je relativní, pokud není pracovník prasátko a má ostré vrtáky, tak je podle mě většinou lepší ruční vrtačka, než se tahat s 13kg těžkým strojem.

Co když dojde k výpadku elektrického proudu a dělník bude mít vrtačku nad hlavou, to poletí vrtačka dělníkovi na hlavu?

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

5x

Když si přečteš návod k magnetické vrtačce, tak se tam dozvíš třeba to, že v případě uchycení vrtačky na jinou než vodorovnou plochu musíš provést ještě dodatečné zajištění vrtačky.

Pokud to zajištění neudělá a bude mít štěstí, tak ta vrtačka nespadne. Pokud bude takové odborník, že vrtačku nezajistí a ještě si stoupne pod ni, tak první kolemjdoucí co zakopne o prodlužovák něco uslyší a ten co obsluhuje vrtačku si snad stihne uvědomit, že udělal něco špatně.

A zkus si někdy vrtat do oceli otvor o větším průměru než 10mm pouze ruční vrtačkou a síly rukou. Síly ti budou rychle ubývat a vrtačka bude těžknout. Promě toho, pokud se vrták kousne, tak to s tebou pěkně zacvičí.

Naproti tomu vrtání s magnetkou má převod na posuv vrtačky do řezu, takže máš lepší cit a vrtáš bez námahy celkem rychle a přesně.

doktpr365*
hodnocení

4x

Třeba u nás je používá firma která dělá ocelové konstrukce staví velké haly.S ruční vrtačkou v ruce se to určitě nedá. Díra musí být v přesném místě nesmí ujet a není to díra 10mm. S vrtačkou v ruce určitě toto dělat nelze.

doplněno 26.01.15 19:30:

humbucker*
hodnocení

0x

Ahoj. Ale, to je moc hezká hračka. Něco podobného jsem ještě neviděl. Jsem ještě mladý, nezkušený a bydlím daleko od civilizace. Pořád se je co učit a objevovat.

pepa*
hodnocení

0x

Magnetická vrtačka spojuje výhody strojního vrtání s ručním vrtáním dohromady. Vede rovně vrták, nehrozí zalomení z důvodu vyosení. Přesné díry to tedy nedělá, běžné ano.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]