Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jakou anodu

Od: fildas odpovědí: 6 změna:

Dobrý den o víkendu jsme čistili ležatý bojler OKCV200 DRAŽICE z důvodu zapáchající vody po sirovodíku důvod byl vyčištění bojleru a odstranění anody. Bojler jsme znovu smontovali napustili, ale chtěli by jsme vyměnit tu anodu. Můžete mi někdo poradit jakou anodu máme koupit aby se vyřešil problém s tou zapáchající vodou? Předešlá anoda byla asi hořčíková, může být i magnesiová nevím která bude lepší. Závit na anodě je M8. Existuje i COREXová anoda s připojením do el.sítě, ale ta musí být pod stálým připojením a montáž by byla komplikovaná. Takže bych potřeboval zjistit jaké druhy anod by se mohly do bojleru namontovat. Děkuji za případné rady.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Hořčík neboli magnesium.

asd1
hodnocení

1x

hořčík = magnesium ;)

josnow*
hodnocení

0x

Můžete zkusit jinou anodu nebo zvýšit teplotu ohřívané vody. Případně anodu zcela odstranit, sníží se tím však životnost bojleru. Úplné odstranění anody ostatně uvádí jako možné řešení sám výrobce.

fildas
hodnocení

Pane josnow vy jste si asi nepřečetl pořádně otázku. Já už tu anodu z bojleru mám vymontovanou bojler očišťěný smontovaný napuštěný, ale při příští demontáži bych chtěl tu anodu vyměnit, ale nevím jaký typ nebo jaký druh se dá použít. Děkuji

josnow*

Podle mně máte dvě možnosti: anodu nemontovat vůbec nebo použít titanovou CORREX. Musí být sále napájena, ale spotřeba je pod 5W a životnost neomezená.

hodnocení

0x

Zdravím. Anody tohoto typu jsou z hořčíkové slitiny, nikoli z čistého hořčíku. Slitina má název AZ63 a obsahuje krom hořčíku cca 6% hliníku, 3% zinku a další doprovodné prvky. Hlavní úloha této soustavy je vytvoření galvanického článku anoda-železný povrch kotle. Tak výrazně snižuje rychlost koroze. Pro Vás je důležitý především rozměr této tyče, aby odpovídal objemu kotlíku. Mrkněte např. sem:

elektrahk.cz/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]