Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Změna dodavatele elektřiny

Od: babajaga® odpovědí: 4 změna:

Dobrý den, před několika lety jsme si změnili dodavatele plynu. Měli jsme RWE, byli jsme nespokojeni. Přešli jsme k EONu a je to v pořádku, vyúčtování je přehledné. Vždy poslední den v měsíci si opíšeme spotřebu a následně si předem zhruba spočítáme, kolik plynu jsme protopili. Jsme spokojeni.

Uvažujeme o tomtéž dodavateli i s elektřinou. Jsme v současné době u ČEZ. Pokud je přeplatek, dodavatel peníze nevrací,ale ponechává si je pro další měsíce. Namítnete možná - stejně byste to zaplatili...ale raději bych měla přeplatek v ruce a znovu dala zálohu, než si hlídat co mi zaúčtují. Vyúčtování je také velice nepřehledné.

Uvažovali jsme, že bychom i s elektřinou také přešli k EONu. Zajímalo by mě, zda někdo z rádců od EONu elektřinu odebírá a zda jste spokojeni. Ten ČEZ se mi moc nelíbí. Navíc sami pohybují našimi zálohami, jak se jim zlíbí, bez toho, aniž by nás o tom předem informovali a měli náš souhlas.

Uvítám proto Vaše sdělení, zda jste s elektřinou od EONu spokojeni a zda je to dobrý krok k nim přejít. Děkuji - Jaga.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Od EONu beru elektřinu něco přes rok a nemůžu si na nic stěžovat - komunikace byla vždy ok, mají zákaznický portál, kde si můžete lecos zkontrolovat, nastavit... Ale asi budu přecházet jinam - kvůli ceně. Oproti nejlevnějšímu dodavateli je pro mě EON dražší (cca o 2500/rok).

bomba*
hodnocení

2x

Byli jsme s nima nespokojeni, právě jen co se týká elektřiny a nebyla jsem jediná. Spotřeba na vašem virtuálním účtu přímo na jejich stránkách fungoval pouze v JČ. Nenajdete žádnou jejich fyzickou pobočku, pokud chcete něco řešit. Jinak EON nebo RWE zdroj elektřiny a plynu je beztak ten jeden a samý. Spíš jde o jejich přístup a služby navíc.

hodnocení

2x

Odebírám EON od novostavby - jižní Morava, od r. 2008. Nyní tarif D45d. Nikdy jsem neměl potíž, rozpisu plateb rozumím, odejít nechci. Z okolí mne bombardují různé letáčky, kde bych údajně ušetřil 2000,-Kč - většina má nějak zvláštně sepsané podmínky nebo spíše odkazuje na pro mne nesrozumitelné weby.

Od ČEZu k EONu jsem pomohl rodičům i babičce. Roční úspora je vyšla na cca 12%.

Netvrdím, že XY Energy s.r.o. je špatně, ale raději si připlatím tu stovku rozdílu a mám slušnou smlouvu..., nevěřím těm "levnějším", kteří energii odeberou od EONu, prodájí rodině levněji než samotný EON a ještě na tom vydělávají... Někde je asi chyba ve výpočtu ne?

stirecek*
hodnocení

0x

Jago od eonu jsem právě odešel, tři dny mám jiného dodavatele, daleko levnějšího. Plyn beru od toho samého více než rok, má to další finanční úspory.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]