Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Žebříček cen výtápění

Od: topic odpovědí: 6 změna:

Dobrý den,

někde jsem viděl kdysi žebříček cen vytápění a už ho nemůžu nikde najít. Rád bych o tom tak celkově ale podiskutoval..

Jde mi o to, které palivo je nejlevnější na vytápění rodinného domu a naopak co je nedrahší. Na podzim jsme koupili rodinný dům 5+1 dvoupatrový nezateplený a nyní laboruju nad topení a snažím se jako asi každý jiný člověk, mít nejlevněji a nejpohodlněji co nejvíce tepla, ale taková kombinace samozřejmě neexistuje, je to vše o kompromisech..

Všude slyším, že nejlevnější je dřevo, ovšem toho názoru já nejsem, pokud se vezme jen nákup dřeva, tak ano, je jednoznačně nejlevnější, ale člověk si musí taky započítat práci s ním (řezání,štípání, převážení) pak X hodin týdně v kotelně atd..kde je amortizace motorové pily, případně nějaký benzin do auta a vozík za auto... ANO, jde koupit rovnou štípané, ale cena je zase víc podobná a bližší plynu apod.

Nejdrahší by pak měl být plyn, ale když si člověk započítá do ceny ten komfort, že nemusí dělat opravdu nic a může se věnovat svému podnikání a výdělkům, tak cenu to potom dost snižuje.

Jaká je podle Vás nejlepší forma topení v poměru CENA-VÝKON? Děkuji

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

9lysurev5l
hodnocení

6x

Nejlevnější palivo je takové, které nemusíš vůbec koupit. Takže snížit energetickou náročnost budovy.

Pak zjistíš, že i plyn či elektrika je natolik levná, že nemá smysl přemýšlet o jiném palivu. Mě stojí topení v rod. domku cca 6-8tis za rok a to topím plynem a mám klasický nízkoteplotní kotel.

Tudy vede cesta.

hodnocení

1x

Souhlasím s vynikající odpovědi od andělíčka.

Nejde použít tabulku na váš domek, bez velkých podrobností.

Samozřejmě že nejlevnější je dřevo, pokud máte les, máte sklady na usušení a skladování dřeva. pak i lesníka, štípače, uklízeče, kotelníka, popeláře a další. Plyn bych řadil na druhé místo, je dražší ale pohodlí. Žádný sklad.

Uhlí, opět kotelník popelář a skladník..

Elektika, ta se vyplatí u nízkoenergetických domů, což u Vás nehrozí.

Bez znalosti vašeho obydlí, jen odhadem a zkušenosí.

Plyn, (není nejdražší, jak píšete.)

hodnocení

0x

Stretol som sa z dvomi prípadmi,keď menšie pekárne prechádzali z plynu na drevené peletky,tak aký by bol splyňovaci kotol na drevené peletky?

hodnocení

0x

tady je něco k porovnání, po doplnění vašich údajů

vytapeni.tzb-info.cz/...

doplněno 25.01.15 22:31:

můžeme vzít v úvahu výhřevnost

ekobioenergo.cz/...

top-el.cz/...

hodnocení

0x

Viděl jsem tabulku, kde na prvním místě byly štěpky, na druhém obilí a na třetím pelety.

topic
hodnocení

Děkuji za odpovědi a odkazy..

Andelick: Ano, máte určitě pravdu, ale na fasádu momentálně prostě není, koupili jsme teprve domek..

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]