Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

K čemu je mi toto, když vydražím?

Od: nevimos odpovědí: 9 změna:

sreality.cz/...

Budu v tom moci bydlet?

Nebo co bude probíhat dále vůči dalším spoluvlastnickým podílům?

Díky.

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hujer123*
hodnocení

1x

Když se dohodneš se zbývajícími 47 spolumajiteli, tak nevidím důvod, proč bys tam nemohl bydlet.

doplněno 25.01.15 14:43:

Makuňovi to asi koupili jako klubovnu na rodinné srazy. A ti co se nejmenují Makuňovi jsou asi jejich švagři. :)

doplněno 25.01.15 19:36:

Dovedu si to představit jako adresu firem každého z těch spolumajitelů a jejich jediný oficiální majetek.

zdeny*
hodnocení

1x

K vyhození peněz oknem a nadělání si problémů. Žádné spoluvlastnictví, natož takové ne!

buss
hodnocení

0x

No budete jeden z 48 spoluvlastníků, pokud jste schopen se s nimi dohodnut co a jak dělat, směle do toho. Nebo to od nich vykoupit.

sebod*

Trošku opravím předřečníky. Nikde není psáno, že nemovitost má 48 vlastníků. Mohou být pouze dva, kdy jeden vlastní 1/48 a ten druhý 47/48. Jak co bude kolem dražby nelze říci, protože by to byly pouhé dohody, ničím nepodložené. Třeba ten druhý vlastník si ten podíl (1/48) koupí v dražbě. Nebo je opravdu více majitelů.

x®

48 vlastníků nemovitost nemá, jen 25. Z toho dva po ¼, ostatní po 1/30 až 1/60. Lze to najít na nahlizenidokn.cuzk.cz/...

Není to třeba hledat v katastru. Stačí na té odkazované stránce s dražbou otevřít posudek znalce. Jsou tam vypsáni všichni vlastníci.

doplněno 25.01.15 14:35:

@Sebod: No mě napadlo, že si třeba původní majitel půjčoval peníze a podíly na baráku dával do zástavy. A prachy nevracel.

Ale stejně je to divné, jen těch Makuňů je tak 14.

dejavu*

Hm, tak jména Horváth a Tancoš i jiná napovídají, že to je patrně vlastnictvím rozvětvené romské rodiny.

Nemyslím, že by ten podíl někdo koupil, protože stačí jeden člověk, se kterým se nedohodnete a máte velký problém. Nedokážu si představit ani žádnou kulišárnu, k čemu by mohla tato koupě vést, jak by to člověk mohl využít ve svůj prospěch. Jedině to koupit, aby člověk dělal nějaké naschvály a něco blokovat ohledně toho domu.

doplněno 25.01.15 15:02:

Jediné, co si dovedu představit, že do realitky přijde Rom s potřebou tohle prodat a když ho odmítnou, začne vykřikovat něco o rasismu, případně to tomu realitkáři dojde předem, že když ho odmítne, bude to následovat a nechce mít problémy, tak to přijme a vyvěsí do nabídky, aby se vlk nažral a koza zůstala celá s tím, že se to z 99,9999% neprodá, ale jeho to nic stát nebude, jen pár minut práce.

doplněno 25.01.15 15:08:

Ještě mne napadlo, že pokud je to dům, který by se, dejme tomu, musel bourat v obecním zájmu, protože tamtudy bude vést dálnice nebo se bude rozšiřovat ulice a obec by ho musela vykoupit, tak by to někdo mohl koupit ze spekulativních důvodů, že z toho později od obce vyrazí víc.

sebod*

pepř. To nikdo z věřitelů neudělá, aby si vzal pouze podíl. Bere se celá nemovitost i když by sis půjčil třeba jen 20.000,-Kč. Je to právě z toho důvodu, že PODÍL rovná se PROBLÉM. Nojo, Dejavu to napsala dobře. Je to nejspíš majetek našich milých spoluobčanů *smich*

sebod*

x *palec*

doplněno 25.01.15 14:20:

Přiznám se, že by mě docela zajímalo, kde se u takové nemovitosti vzalo tolik vlastníků *sok*. To snad musel někdy někdo odkázat jednotlivým členům Sokola (či jiného spolku). *smich*. Každopádně z toho vyplývá to, že s tím budou nejspíš jen a jen problémy.*zed*

doplněno 25.01.15 14:26:

pepříku. Já jsem si jen přečetla dotaz a do odkazu jsem nenakoukla. Až po Tvém upozornění. No, docela mazec. Myslím tím ty exekuce.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]