Nejste přihlášen/a.
Budu v tom moci bydlet?
Nebo co bude probíhat dále vůči dalším spoluvlastnickým podílům?
Díky.
Když se dohodneš se zbývajícími 47 spolumajiteli, tak nevidím důvod, proč bys tam nemohl bydlet.
doplněno 25.01.15 14:43:Makuňovi to asi koupili jako klubovnu na rodinné srazy. A ti co se nejmenují Makuňovi jsou asi jejich švagři.
Dovedu si to představit jako adresu firem každého z těch spolumajitelů a jejich jediný oficiální majetek.
No budete jeden z 48 spoluvlastníků, pokud jste schopen se s nimi dohodnut co a jak dělat, směle do toho. Nebo to od nich vykoupit.
Trošku opravím předřečníky. Nikde není psáno, že nemovitost má 48 vlastníků. Mohou být pouze dva, kdy jeden vlastní 1/48 a ten druhý 47/48. Jak co bude kolem dražby nelze říci, protože by to byly pouhé dohody, ničím nepodložené. Třeba ten druhý vlastník si ten podíl (1/48) koupí v dražbě. Nebo je opravdu více majitelů.
48 vlastníků nemovitost nemá, jen 25. Z toho dva po ¼, ostatní po 1/30 až 1/60. Lze to najít na nahlizenidokn.cuzk.cz/...
Není to třeba hledat v katastru. Stačí na té odkazované stránce s dražbou otevřít posudek znalce. Jsou tam vypsáni všichni vlastníci.
doplněno 25.01.15 14:35:@Sebod: No mě napadlo, že si třeba původní majitel půjčoval peníze a podíly na baráku dával do zástavy. A prachy nevracel.
Ale stejně je to divné, jen těch Makuňů je tak 14.
Hm, tak jména Horváth a Tancoš i jiná napovídají, že to je patrně vlastnictvím rozvětvené romské rodiny.
Nemyslím, že by ten podíl někdo koupil, protože stačí jeden člověk, se kterým se nedohodnete a máte velký problém. Nedokážu si představit ani žádnou kulišárnu, k čemu by mohla tato koupě vést, jak by to člověk mohl využít ve svůj prospěch. Jedině to koupit, aby člověk dělal nějaké naschvály a něco blokovat ohledně toho domu.
doplněno 25.01.15 15:02:Jediné, co si dovedu představit, že do realitky přijde Rom s potřebou tohle prodat a když ho odmítnou, začne vykřikovat něco o rasismu, případně to tomu realitkáři dojde předem, že když ho odmítne, bude to následovat a nechce mít problémy, tak to přijme a vyvěsí do nabídky, aby se vlk nažral a koza zůstala celá s tím, že se to z 99,9999% neprodá, ale jeho to nic stát nebude, jen pár minut práce.
doplněno 25.01.15 15:08:Ještě mne napadlo, že pokud je to dům, který by se, dejme tomu, musel bourat v obecním zájmu, protože tamtudy bude vést dálnice nebo se bude rozšiřovat ulice a obec by ho musela vykoupit, tak by to někdo mohl koupit ze spekulativních důvodů, že z toho později od obce vyrazí víc.
pepř. To nikdo z věřitelů neudělá, aby si vzal pouze podíl. Bere se celá nemovitost i když by sis půjčil třeba jen 20.000,-Kč. Je to právě z toho důvodu, že PODÍL rovná se PROBLÉM. Nojo, Dejavu to napsala dobře. Je to nejspíš majetek našich milých spoluobčanů
x
Přiznám se, že by mě docela zajímalo, kde se u takové nemovitosti vzalo tolik vlastníků . To snad musel někdy někdo odkázat jednotlivým členům Sokola (či jiného spolku).
. Každopádně z toho vyplývá to, že s tím budou nejspíš jen a jen problémy.
pepříku. Já jsem si jen přečetla dotaz a do odkazu jsem nenakoukla. Až po Tvém upozornění. No, docela mazec. Myslím tím ty exekuce.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.