Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Cena za malování?

Od: naufrago® odpovědí: 29 změna:

Zdravím všechny, jedna rychlovka na sobotu: Bratranec mi bude pomáhat vymalovat pokoj. Je to velký pokoj (můj odhad je 5x4x3m, možná 6x5x3), cca 1,5 stěny barva, 1,5 stěny bílá (čtvrtá stěna je víceméně jen okno), plus strop. Přemýšlím, kolik mu za tuto pomoc dát, abych neurazila a také nedala víc než profesionálnímu malíři (mám za toto malování slevu na nájmu a vzhledem k tomu, co je kolem toho práce, bych nerada platila ještě víc, než byla sleva). Barvy kupuji já, budu lítat kolem a pomáhat, veškeré pomocné práce jako oblepení atd. také já, on max. barvy namíchá a napenetruje stěny, a pak už jen nátěr. Dva nátěry, takže dvě návštěvy. Intuice mi říká, že malíř by si řekl o cca 2000,- až 2500,-; jak moc jsem vedle? :-D Děkuji *hi*

29 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Vážení, trochu Vám uniká skutečnost, že tazatelka bratrance učí španělštinu a nechává si to za to platit (když bude mít výsledky). Takže proč by on jí měl malovat za hubičku (když to bude k něčemu vypadat)?

hodnocení

Skoro tak :) akorát detail - až budou výsledky, bude výuka zadarmo. Já mu v tom nadšení s tím jazykem prostě moc nevěřím, tak jsem se chtěla pojistit, abych se vyhnula situaci, kdy mu rok zdarma pomáhám a on to fláká a pak vzdá. Takže až ho budu učit pár měsíců a uvidím, že to s tím myslí vážně a že na sobě maká, tak pak ho budu učit zdarma :-D

Za hubičku - nehraničí to s incestem?

Ale vážně - prostě plácněte částku, která je pro vás akceptovatelná - řeknete tisícovku a když to bude uděláno parádně, můžete ho ocenit líp. Když to podělá a řekne si víc, můžete ho zase "trhnout" na učení...

hodnocení

0x

200,-Kč na hodinu + svačinku :)

doplněno 24.01.15 21:36:

jj, jak píše Faith...

U nás to bývalo normální - já pomohl jemu, on pomohl mně. Když jsme dávali prachy, tak jen na cestu nebo za materiál, který třeba neplatil, ale přivezl (zbytky ze své stavby-takže platil,ale asi by vyhodil...).

A když jsem si pozval někoho, o kom jsem prostě věděl předem, že to nebude zdarma - tak mi normálně udělal cenovou nabídku. Bráchův švagr dřevař - zjistil požadavky, sdělil cenu (se slevou pro rodinu) a já mu sdělil, že děkuju... a u neznámého jsem měl to samé v super kvalitě za nižší cenu...

hodnocení

Jeee, děkuji jlmc, kéž by to bylo tak snadné. My musíme cenu znát předem :( bratránek je trochu na penízky a také chce vědět, jestli se mu vyplatí se u mě stavit. Ale když tak uvažuji, když bude všechno hotové a on jen vezme štětku do ruky, tak by mohl mít jeden nátěr do tří hodin, ne?

doplněno 24.01.15 21:38:

jmlc, já vím - jak píšu dole o sestře. Ale já bratránka viděla posledních 12 let jen jednou ročně na Vánoce, krom toho, když začal u mě chodit na španělštinu, tak jsem taky řekla, že ho budu učit zdarma až v době, kdy bude zřejmé, že u toho hodlá vydržet a bude to tedy mít nějaké reálné výsledky.

faithoncemore*
hodnocení

0x

Bratranec Vám bude pomáhat s vidinou zisku?

No pokud nemáte v příbuzenstvu zavedenou vzájemnou pomoc bezplatně, tak pak bych se asi na konci prvního dne optala:"Co jsem Ti dlužná?" a kdyby se jaksi podivně kroutil, říkal, že nic, ale vypadalo by to, že něco čeká, tak bych mu dala pětistovku a řekla bych "Tak aspoň na něco na pivko." nebo tak něco. Záleží na zvycích v rodině.

hodnocení

Má trošku problémy s penězi. Já ho učím španělsky a taky si účtuju ;) nikdy jsme se moc nevídali, až teď při výuce. Tu výpomoc mi ani nenabídl, to já tak trochu žadonila, protože se bojím, že to nezvládnu.

Třeba ségru bych neřešila, kdykoliv potřebuje nebo jen chce, tak jí hlídám mrně nebo zvířata, tak vím, že si to někdy v budoucnu vrátíme... takže tam je to jiné.

humbucker*
hodnocení

0x

Ahoj. Jsou fušeři, kteří si příjdou malovat jen se štětkou a bez barvy a řeknou. Bude to stát asi 4000Kč. Pro sousedy, kteří mi o něm neřekli, jsem sháněl od profíků sazby. Opálení emailového soklu těžké- 150 Kč/m2. Opravy spár, nerovností a broušení do roviny asi 25Kč /m2. Nátěr barvou dodanou 55-65 Kč/m2. Bílá, nebo barevná, je jedno. Sfáčnutí - omytí bylo taky asi 5Kč/m2. Tak si ty metry vynásob, co tam máš. Někdy slušný cizí, může být lepší než někdo z rodiny. Ale.

hodnocení

Děkuji. Dostala jsem se na cca 2700,-, ale nejsem si úplně jistá, kolik m2 to doopravdy je. Že to bude kvalitní, to vím (pomáhal mi včera trochu s ložnicí, kterou jsem se rozhodla vymalovat sama), bylo to tam znát, že s tím umí. Jen jsem potřebovala "startovní čáru", od které se můžu odpíchnout, až mu budu nabízet částku :)

Já v ložnici nějakou tu šmouhu přežiju (koneckonců moje první amatérské malování byla roky nemalovaná mastná špinavá kuchyň a barva drží dodnes!), jen ten obývák jsem chtěla mít pěkný, tak jsem si řekla, že to radši někomu nechám...

au1
hodnocení

0x
mne maloval profik koupelnu kdyz me vytopila sousedka. no malej kousek, na vetsine sou kachle, a rekl si ji o 2 litry a jeste to vypadalo hnusne :-D bratrancovi bych dal 5 stovek, neblaznete s tisicema...
hodnocení

No fíha. To jsou čísla. Asi začnu na tisícovce, to je pro mě částka, za kterou bych byla ráda. Holt kasíruju já jeho, když mu pomáhám, tak proč ne naopak, když to umí :)

au1
no ja kdyz se dovedel ze to stalo 2 tisice tak sem sel do kolen :) pred 8 lety, kdyz sem nemel praci, pomahal jsem strejdovi rezat drevo na zimu, treba 5 hodin, dal mi 2 stovky, a mne bylo blby si je vubec vzit. minulej tyden sem maloval matce celej byt, zadarmo. fakt bych to videl na 5 stovek, kdyz uz mu chcete neco dat.
hodnocení

Jasně, my si taky v rámci užší rodiny pomáháme absolutně zdarma, některé věci babička neudělá, přijde je udělat někdo jiný. Ale jak píšu nahoře, bratránek je v podstatě "cizí" a já si od něj také beru peníze. Vzhledem k tomu, že musí zůstat (nebydlí v tom samém městě) dva dny, tak to šoupnu na tisícovku a kdyby ne-e, tak ať si trhne :)

hodnocení

0x

Já neporadím, ale řeknu, jak jsem z podobné situace vybruslila já. Nachystala jsem na stůl bankovky, tolik, kolik jsem odhadla, že by to mohlo stát. Stovky, dvoustovky, pětikila. A pak jsem řekla, ať si vezme tolik, kolik si myslí, že zaslouží. Nevzal si všechno. Byli jsme spokojení oba. ;)

doplněno 25.01.15 15:52:

Já jsem to právě udělala tak fikaně, protože mi dva chlapi měnili lino ve velké kuchyni, kde mám dost nábytku. Jeden je kamarád a druhý soused, pod kterým bylím už 20 let. Bala jsem se, že je a) urazím b) nedocením.

sanyo*

Já osobně bych mu dal max. stovku na hodinu, spíše 60,- pokud je to jen bratranec a ne malíř. Vy někteří, kteří si tady píšete o min - 200,-Kč, tak se nechte vycpat i s tou svojí pracovní morálkou, protože já to znám, jak to dnes chodí. Pokud si o takové peníze bratranec neřekne předem, tak bych dal to, jak jsem řekl. A pokud si řekne, tak bych ho vyhnal - nic jiného než vydřiduch, za průměrný plat 32.000,-Kč = to by se jim líbilo = šmejdi jedni. To určitě ve fabrice nemá ani za 2 měsíce...?, je třeba nazývat věci trošku pravými jmény.. I když si jsem na druhou stranu vědom, že nakonec to může zbýt celá na vás... Já osobně vypomáhám známým, chalupářům, starším lidem, atd. za "stovku" na hodinu, a je mi úplně jedno co rukama dělám, jestli maluju, sekám dříví, zahradu, čistím kanál nebo stříhám stromy, snažím se dělat rychle a beze zbytku. Na auto si přihodím pár šestáků a jsme oba spokojeni... Pak schválně dejte vědět, jak to dopadlo...

hodnocení

Babkazov, také děkuji, ale on prostě chce "znát" cenu předem. Nevím, jestli nežertoval, "jazyky mého a jeho kmene" se dost liší... tak jsem prostě chtěla zjistit, kolik by to stálo u profesionála, abych měla nějakou představu.

hodnocení

0x

Víc než 100,-/h bych mu nedal.

Píšete že veškerá příprava a úklid je na Vás, takže na něj zbyde to nejlehčí.

doplněno 25.01.15 09:24:

jinak u nás si malíř řekl za místnost 7x4m 1500,- včetně příprav a úklidu.

100je minimum na h. Dal bych mu min. 150 a svačinu a piti. Pokud někdo píše zadarmo ať si uvědomí, že každá práce něco stojí.

Každá práce sice něco stojí, ale když někdo přijde k připravené místnosti a chce se po něm pouze samotné vymalování, tak to větší hodnotu nemá.

Nejnáročnější je příprava a pak úklid.

To že někdo válečkem natře rovnou stěnu je na tom to nejjednodušší.

tfukrty
hodnocení

0x

Já bych se na vyhazování peněz vykašlala a udělala si to sama. Malování není nic těžkého. Pořiďte si váleček s dost dlouhou rukojetí, k němu ten široký belík a síťku na otření přebytečné barvy. Všechno oblepte, zem pokryjte igelitem a malujte. Není to žádná těžká práce, kterou by nutně musel dělat chlap, od kterého budete jen poslouchat chytrý řeči a ještě mu za to budete muset platit.

hodnocení

Vím, že není, nahoře se dočtete, že jsem malovala i mastnou špinavou kuchyň. Jen chci mít jistotu, že to bude bezvadné, protože ten obývák je krásně světlý a bude na něm vše vidět, každá drobná nerovnost - a tam tu jistotu (u sebe) prostě nemám.

hdo
hodnocení

0x

Za 2 tis se nu snad ani nevyplatí k vám 2x jet.

majsterjoe*

JIste, taky muze misto pomoci a navstevy sve pribuzne sedet doma u televize.

jabraka*
hodnocení

0x

Je to příbuzný,tak nusí stačit stovka za hodinu.

JB

ho

Proto se pro příbuzné nepracuje.

hm*
hodnocení

0x

Pane jo, bratránkovi (i když je skoro jako cizí) 150 Kč/h, já snad dám výpověď a půjdu plácat barvou zdi.

Já nevím, ale porovnávat s cenou profesionála - profesionálové jsou dneska tak nechutně předražení, že si radši to, co zvládnu, dělám sám. I kdybych si měl vzít dovolenou, ve výsledku hodně ušetřím a ještě mám dobrý pocit, případně zkušenost.

proč by to mělo být předražené, třeba se jedná o práci o víkendu. N2lteré příspěvky zde mě docela štvou. Poku má tazatel na to si práci zaplatit, proč by si ji měl provádět sám. Typické češství - pro korunu koleno vrtat! Pro kapitalizmus jste všichni jásali a teď se Vám nechce chápat jaho principy . . . .

hodnocení

Já chtěla to porovnání proto, abych se měla od čeho odpíchnout. Absolutně jsem netušila, kde se ceny pohybují - jestli by byla jedna místnost za 700,- nebo 4000,-. Mám horní hranici, tzn. slevu na nájmu, jemu účtuji při výuce cca polovinu běžné ceny, tak jsem se chtěla zorientovat v tom, kolik mu mám vlastně nabídnout. A jak píši výše, chci mít obývák bezchybný, protože je tam po celé délce stěny okno a každá blbost by byla vidět. Nakonec to asi udělám tak, že si napenetruji a dám první nátěr sama on asi přijede jen na ten druhý.

hodnocení

Díky všem za reakce. Tak to nakonec dopadne tak, že aby ke mně nemusel jet dvakrát, udělám já první nátěr a on ten druhý. Dostane za to 500,-, proplatím mu cestu a objednám pizzu k večeři.

Jo a příště ten dotaz bude znít "Chci si nechat vymalovat obývák, kolik mě to bude stát?" :-D :-D

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]