Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak se platí nájemné z bytu na dobu neurčitou

Od: najemnik odpovědí: 4 změna:

Dobrý den. Mám slouvu o pronájmu bytu na dobu neurčitou.Dal jsem výpověd dohodou k datu 31.1.2015 zástupce majitele jí přijal.Kdy naposled mám platit nájem? Prý se poslední nájem za měsíc leden v tomto případě neplatí.Je to 30 let kdy jsme se do tohoto bytu nastěhovali tak si již nepamatuji jest-li se platí předem nebo pozadu .Děkuji za radu Nájemník

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Neznám Vaší smlouvu, ale tuším, že nájem platíte jako většina lidí, do konce měsíce na následující měsíc.

Je jasné, že 28. v měsíci nebudete platit nájem na měsíc další, když nájem končíte 30(31)...

hodnocení

1x

Nevím, jakou smlouvu máte s majitelem, ale my platíme vždycky dopředu. 16.1. budu platit na únor.

hodnocení

0x

A nevěděl by to majitel? Nebo se bojíte, že si pravdu upraví? Smlouvu asi nemáte, když sem píšete. To je totiž různé, já platila do 15. dne v měsíci za ten daný měsíc, v novém bytě platíme taktéž 15. dne - ale na měsíc následující.

Slyšela jsem i to, že se poslední nájem nezaplatí a vezme se z kauce (pokud byla jednoměsíční, popř. dva nájmy za kauci dvouměsíční). To mi ale pak nedává smysl, jak z nájemce dostane majitel další peníze na případné "prohřešky" na majetku.

jno
hodnocení

0x

Nemůžete dát "výpověď dohodou". To je nesmysl a taková výpověď není platná - tedy jakobyste výpověď nedal. Musíte rozlišit ukončení nájmu výpovědí nebo dohodou stran. Pokud dáte řádnou výpověď dle nájemní smlouvy, pak se lhůta odvíjí od ujednání ve smlouvě a platíte nájem do konce výpovědní lhůty.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]