Nejste přihlášen/a.
Dobrý den. Mám slouvu o pronájmu bytu na dobu neurčitou.Dal jsem výpověd dohodou k datu 31.1.2015 zástupce majitele jí přijal.Kdy naposled mám platit nájem? Prý se poslední nájem za měsíc leden v tomto případě neplatí.Je to 30 let kdy jsme se do tohoto bytu nastěhovali tak si již nepamatuji jest-li se platí předem nebo pozadu .Děkuji za radu Nájemník
A nevěděl by to majitel? Nebo se bojíte, že si pravdu upraví? Smlouvu asi nemáte, když sem píšete. To je totiž různé, já platila do 15. dne v měsíci za ten daný měsíc, v novém bytě platíme taktéž 15. dne - ale na měsíc následující.
Slyšela jsem i to, že se poslední nájem nezaplatí a vezme se z kauce (pokud byla jednoměsíční, popř. dva nájmy za kauci dvouměsíční). To mi ale pak nedává smysl, jak z nájemce dostane majitel další peníze na případné "prohřešky" na majetku.
Nemůžete dát "výpověď dohodou". To je nesmysl a taková výpověď není platná - tedy jakobyste výpověď nedal. Musíte rozlišit ukončení nájmu výpovědí nebo dohodou stran. Pokud dáte řádnou výpověď dle nájemní smlouvy, pak se lhůta odvíjí od ujednání ve smlouvě a platíte nájem do konce výpovědní lhůty.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.