Nejste přihlášen/a.
Přeji hezký den,
v létě jsem vybetonoval základy pro vyzdění plotových pilířků. Základy mají 0,5 x 0,5 m a hloubku 0,8 m. Beton jsem udělal zároveň s terénem a proto jsem poté udělal cca 5cm vysoký sokl a to o rozměrech pilířku - tedy 30 x 30cm. Na tento beton jsem položil asf. lepenku co mi zbyla ze střechy. Jelikož jsem neměl hořák, tak jsem to k betonu přilepil asf. tmelem a z vápenopískových cihel jsem se pustil do zdění. Otázka zní: jestli je to takto v pořádku - mám pocit, že se zdivo se základem dostatečně nespojilo. Na pilířku bude zavěšena metr široká branka, tak se trochu bojím zda to udrží a zda to nedrží jen vlastní váhou. Ostatní pilířky jsem si nechal na jaro, ale co jsem koukal, tak ta lepenka přilepená tmelem moc nedrží. Neměl bych tedy do těch základů vyvrtat díru, zabetonovat roxor, abych to nějak spojil. Nevím jaký postup na jaře zvolit a jestli to co jsem uděl nemám předěla. Díky.
Ale ta lepenka?(doufám že ne papírová)to ani držet nemá-slouží pouze jako izolace,tam měli být ty roxory zabetonované.Teď už asi zbývá to vyvrtat a dát tam aspoň 14 roxor a obezdít a zrovna zazdít panty.Ten sokl jste dodělával až na suchý beton?Také se nemusel spojit.
doplněno 24.01.15 14:22: doplněno 24.01.15 18:15:no z boku nevím,muselo by se to navrtat pod velkým úhlem aby to bylo co nejhlouběji v betonu a cilhli by asi popraskali a navíc by to bylo vidět
doplněno 27.01.15 19:36:martin12:někdo nataví někdo jenom položí chatar-chalupar.cz/...
Né, jedná se o tu silnou lepenku co se dává jako finální krytina. Cca 5mm silná. Sokl jsem dělal až na suchý beton, ale do původního betonu jsem udělal rýhy (aby se to spojilo) a beton jsem řádně pokropil. Tam bych asi problém moc neviděl.
Ostatní pilířky tedy určitě navrtám do základu, zafixuji roxor xemickou kotvou nebo betonem. Přes roxor nabodnu lepenku a prostup utěsním asf. tmelem. V jednom pilířku mám ze základu přiveden proud a kabel na pohon a čidlo brány. Při mém štěstí ty kabely navrtám.
Myslíte, že bych ty hotové pilířky měl udělat raději znova? Nebo to tím roxorem zkusit nějak navrtat z boku (jakoby ten pilíř "přišpendlit" k základu? Díky
A když se jen položí nebo nataví, jak pak může být podezdívka dostatečně propojená se základem? To stačí opravdu jen dát na základ lepenku a na ní pak maltu a první řadu podezdívky?
Díval jste se na odkazy?Lepenka se buď položí nebo nataví(zatíží ji ten plot)Jestli děláte z plných cihel tak se dělají cca každé 2metry pilířky(podle výšky)a do nich se zazdí roxory které zabetonujete do základu.Jestli s tvárnic tak se proměří(aby to vyšlo do díry) a roxory se taktéž zabetonují cca po 2metrech někdo položí 1 řadu a poté navrtává a roxory zatlouká
Tak bolo by to pevnejšie ak tam navrtáš dieru a dáš tam roxor napr.na chemickú kotvu.Ja doma hoci mám železné stlpiky,tak mám bránku zavesenú len na jednom čape hore a druhý je len hrot dole,kde sa otáča na zabetonovanej trubke,čiže celá váha tej bránky je na tom hrote a vrchný záves len drži vodováhu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.