Nejste přihlášen/a.
dobrý den, asi před dvěma týdny mi vyměňovali elektroměr a od té doby mi tak jednou za hodinu udělá skříň s pojistkama ránu, jako když vypadne jistič, ale nic se nestane. Všechno funguje, nic nevypadne, akorát jen ta rána. Nevím, jak líp to popsat. Nevíte někdo co by to mohlo být, podle mého to není normální. Jsem žena a nerozumím tomu.
Předpokládám, že máte dvoutarif (kvůli bojleru). Ten funguje tak, že dodavatel elektřiny v určitý čas pošle impulz, který přepne elektroměr do nízkého tarifu a pomocí stykače v jističovém rozvaděči zapne bojler. Tenhle stykač při sepnutí cvakne (podobný zvuk, jako při výpadku jističe). Zkuste vysledovat, jestli se to ozve vždycky ve stejnou dobu. Je to normální jev. Chod lednice s tím pravděpodobně souviset nebude.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.