Nejste přihlášen/a.
Ahoj, našel jsem v garáži tyto 2 kabely. Na co se používají? Díky
Prvý kabel je antenná dvojlinka symetrická 300 ohm,už sa nepoužíva,lebo mala straty a tak sa v antene symetrizačným členom zmenilo na 75 ohm a pokračuje koaxialom.Druhý je trojžilový kábel s jednou izolaciou namontovaný na 15A zastrčke na 380V,Občas ešte je ich vidieť a aj sa výrábali,no nie už v bakelitovom prevedení.
Ten 1. je starý anténní svod (dnes koaxiál).
Ten 2. druhý bude na napájení něčeho na 380V. Něco jako cirkulárka ale spíš něco menšího, možná nějakej kompresor nebo čerpadlo.
Ahoj. Nemůžu si pomoct, ale ten spodní trojkáblík určitě nemohl vést 380V. Zástrčka má 4 kolíky. Asi to bylo nějaké zvláštní vedení 220V. Domácí dovedové dokáží spáchat různé i hrůzné kombinace zapojení čehokoliv. Naposled jsem rozdělával kabelovou vidlici a zelenožlutej byl napravo. Ještě byl přitomen černý a hnědý.
Jde o domácky provedený přívod k motoru bez přivedení země. Prostě na zabití. Autora i obsluhy.
doplněno 24.01.15 21:45:@mcmerkurion Na 230V (dříve 220V) to na 100% nebude. Zástrčka je v soustavě TN-C a pak by šlo o vyvedení dvou fází a země. Takovéto vyvedení postrádá smysl. Jelikož se dříve na danou zástrčku připojovaly cirkulárky (také to tak otec dělal, ale jiným kabelem) jde o vyvedení třífáze na točivý stroj bez vyvedení PEN. Pro vyvedení 230V by šly dva vodiče - fáze a PEN.
doplněno 25.01.15 07:40:@mcmerkurion tak ten jeden ucvaknutej fous jsem přehlédl. V samo-domo je vše možné.
Ahoj. Tak, je tu ještě jedna možnost, proč to něco, někdo řešil pomocí těchto součástí. Někdo měl 16A 380V zásuvku na zdi pod proudem. Taky měl tuhle 15A zástrčku. A měl potřebu, od někud někam přivést, pomocí tý jednoizolační trojžíly, 220V. Tak že, jeden kolík zůstal prázdný, nezapojený. Je možné, takovéhle vysvětlení? No, rozhodně se nabízí, jako možné. Máte někdo i nějaké jiné?
doplněno 25.01.15 00:37:Jistě Mecu. Jen ta zem byla v tom jednom z drátů a ne braná ze země. Jsme dobří.
doplněno 25.01.15 00:40:Jsi pozornější než já. Je to o dvou fousech. Dva kolíky jsou volné.
Díky, takže u toho druhého kabelu je jeden vodič fáze a druhý zem+nulák (PEN), tím pádem je vytažené ze 380V klasické TN-C 220V?
Jestli vašim komentářům dobře rozumím, tak je to bastl na zapojení nějakého zařízení na 230V do staré 3fázové zásuvky?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.