Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jiskřící vypínač

Od: pepann odpovědí: 6 změna:

Mám dvojitý vypínač a vedení ještě v hliníku. Dnes jsem zjistil, že při zapnutí světlo trochu bliká a ve vypínači praská. Ne vždy. Je dvojitý, dělá to hlavně v okamžiku, kdy nechtěně zapnu tu část, na kterou není připojena žárovka a pak tu správnou.

Chci se jen zeptat, zda to může být nebezpečné, pokud to nebudu používat. Shodou okolností čekám za pár dní elektrikáře, takže se to pak vyřeší...

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

tomibender*
hodnocení

1x
V první řadě bych dotáhl šroubky, kterými je připevněny vodic a případně odpojil a dobře zaizoloval zen vodic, který se nepoužívá.
pepann
hodnocení

Já jsem v tomhle fakt laik a vrtat do toho nechci. Za pár dní mám doma elektrikáře, jen mě zajímá, zda to není nebezpečné (požár), pokud to nebudu zapínat...

hodnocení

0x

Obecně řečeno, povolené šroubky. Nic jiného tam nemá co jistřit. pokud jsem dobře pochopil otázku, tak na jedné části je zapojena žárovka a druhá část je volná.

Pokud je připojena jen žárovka a nemáte plyn, tak to chvilku vydrží.

pepann
hodnocení

Plyn doufám neuniká :)

hodnocení

0x

Voľný spoj,opalené kontakty,alebo nadprastknutá pružinka-pérko.Opraviť čím skôr.

hodnocení

0x

Pokud to nebudete používat, tedy pokud nebudete svítit, nic se stát nemůže. Jinak hrozí požár nebo alespoň poškození izolace kabelu u vypínače.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]