Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
mám na vás všechny dotaz. V bytovce uvažujeme o zasklení balkónu a zajímalo by mě, co je všechno potřeba zařídit? Jaká povolení (stavební,...) jsou na to potřeba?
Děkuji moc i za případné rady
Svolen ímajitele domu,,architekta,statika,,,záleží ve kterém patře bydlíte,,kvůli hasičům. Ohledně spodní výplně,no měla jsem s tím fušku. Snad už je to benevolentnější..
Tak to můžete mít klidně polykarbonát,,nebo sklo.Jinak od 7patra musí být ohledně požáru materiálu něco jiného..nehořlavého.Určitě budete spokojen ,,ale musíte dávat pozor na plíseň .V zimě skla zamrzají.Jako zimní zahrada se nehodí..
,,na jaké zvířata nepíšete.V zimě na balkoně mrzne,,v létě pokud budete mít skla i nahoře,vám bez větrání umřou.Pokud bydlíte v přízemí,tak balkon nepůjde zamknout,jelikož by asi utekli,nebo se tam někdo dostal.Já bydlím až nahoře,jak jdu nebo jedu někam,tak otevřu balkonové dveře a skla zmknu a pes mi chodí čurat na balkon na podložku, Je to fajn,nemusím venčit psa,jak je venku škaredě,,,záleží tedy co chováte.Napište podrobněji,,
Měla bych tam křečky, morčata a osmáky v klecích. Myslela jsem, že by tam i v zimě bylo teplo, alespoň tak to na netu píšou (chtěla bych úplné zasklení balkónu) a co jsem si tak hledala, tak by to šlo i s větráním ...
Na balkoně není teplo,mi tam zmrne i jídlo..Opravdu to není na zvířata.Chrání to před sněhem, deštěm,,není to uživatelná místnost.Jedině snad v létě ,,ale jak jsem psala pro zvířata při zaskleným balkonem komora smrti
.tam je mezi kolejničkama větrání ,,ale to nestačí.To není větrání,jen ty kolejničky musí v něčem jezdit.Jedině, se domluvit s těmi,kteří vám to bude dělat..Nebostále dostotevřený balkon.V zimě nemyslitelné.Na jakou stranu máte balkon ., jih,sever ,atd..V zimě jedině topení.
doplněno 24.01.15 22:02:Pokud budete mít dole také sklo,máte z balkonu skleník,Já nemám sklo zaplať bože ,ale nevydržela bych na něm,,takže mi slunko nepere po celé ploše ,,a jsem tomu velice ráda..
Dobrý den,
těžko poradit, protože tohle je vždy indiviuální, jak Vám zde již někdo psal. Nám například pomohlo, že soused už zaskleny balkon měl, takže ná přesně řekl, co a kam musel doložit. nebo se podívejte přímo na stránky vašeho stavebního uřadu, my našli hodně informací tady praha9.cz/... aale vždy je asi lepší si přímo zajít zjistit informace osobně.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.